Connect with us

Домашни банки

Пакет УНИ ИНОВАЦИЈА – нов пакет услуги од УНИБанка за компании преку ФИТР

Објавено

на

УНИБанка и Фондот за иновации и технолошки развој потпишаа Меморандум за меѓусебна соработка, со кој се отвораат нови можности за финансирање и олеснување на пристапот до финансиски средства за микро, малите и средни претпријатија. Најголем дел од поволностите и овој пат ќе бидат обезбедени за старт-ап компании.

За таа цел УНИБанка го воведе новиот пакет „УНИ Иновација”.

Пакетот „УНИ Иновација” вклучува:

 • 6 месеци бесплатно електронско банкарство со уникатни Е-Пакети;
 • Наменска сметка, без надомест за одржување за првите 6 месеци;
 • Услугата МОЈ БАНКАР без надомест;
 • Маркетинг поддршка преку канали на Банката;
 • Кредитна програма за поддршка на компаниите:
  • Инвестициски кредит БИЗНИС 12-ка, рок до 12 години со грејс период до 12 месеци, со повластена камата;
  • Овердрафт, дозволено пречекорување, во износ до 10% од годишните приливи, со повластена камата;
  • Дејности на компании кои ќе се земат за предност:
  – Фармација и медицина
  – ИТ и телекомуникации
  – Храна
  – Обновливи извори на енергија

Во однос на кредитната поддршка, компаниите би добиле поволности преку инвестицискиот кредит „БИЗНИС 12-ка”, со флексибилна отплата до 12 години, грејс период  до 12 месеци и со повластени каматни стапки. Компаниите исто така можат да аплицираат за дозволено пречекорување overdraft во износ до 10% од годишните приливи со поволни услови . Предност при користење на овие поволности ќе имаат компаниите кои доаѓаат од индустриите фармација и медицина, ИТ и телекомуникации, храна и обновливи извори на енергија.

Домашни банки

Стопанска банка а.д. Битола доделува бесплатни влезници за ЗОО Скопје

Објавено

на

Стопанска банка а.д. Битола е верен пријател на Скопската зоолошка градина. Со посебна акција ја изразува поддршката на едно од најубавите и највеселите места за забава во градот. (more…)

Продолжи со читање

Business Man

Членот на Надзорниот одбор Горан Антевски купи нови 400 акции од Комерцијална банка АД Скопје

Објавено

на

Комерцијална банка АД Скопје ја известува јавноста дека г-н Горан Антевски, член на Надзорниот одбор на Банката, се стекна со 400 обични акции издадени од Комерцијална банка АД Скопје. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка пријател на 11-то издание на самитот ,,Македонија 2025”

Објавено

на

НЛБ Банка и оваа година е пријател на 11-то издание на самитот ,,Македонија 2025” кој се одржува во Скопје. (more…)

Продолжи со читање


Популарно