Connect with us

Домашни банки

Охридска банка со известување за предвремена исплата на пензиите за април 2020 година

Објавено

на

Охридска банка АД Скопје ги известува своите клиенти дека ќе врши исплата на пензии за април 2020 година во периодот 27.04.2020 година – 30.04.2020 година.

Согласно усвоената Информација за исплата на пензии за април 2020 година на Владата на Република Северна Македонија, Охридска банка АД Скопје ќе ја врши исплатата на пензиите според следниот распоред составен според висината на пензијата:

 Понеделник (27.04.2020 год.) – исплата на пензии  висина до 11.000 денари;

 Вторник (28.04.2020 год.) – исплата на пензии во висина 11.001 денари до 14.000 денари

 Среда (29.04.2020 год.) – исплата на пензии во висина 14.001 денари до 18.000 денари

 Четврток (30.04.2020 год.) – исплата на пензии во висина над 18.000 денари

Охридска банка АД Скопје АПЕЛИРА до клиентите – корисници на пензија со дебитни картички да ја подигнат пензијата на банкоматите на Охридска банка и Шпаркасе Банка Македонија каде што подигнувањето средства со дебитна картичка е без провизија, со тоа што да се внимава на минимум растојание од 2 метри заради општа безбедност и превенција.

За клиентите на Банката – корисници на пензија без дебитни картички, Банката ќе обезбеди готовинска исплата преку благајните во експозитурите, но исто така СЕ АПЕЛИРА на почитување задолжително растојание од 2 метри при чекање во ред.
Клиентите потребно е да го запазат редоследот на исплата на пензии, осносно да ги подигнуваат пензиите на шалтер во деновите во чија група на исплата припаѓаат.

Заради почитување на мерките за превенција од Корона вирусот и заради излегување во пресрет на повозрасната група граѓани над 67 години за кои важи рестрикција на движење во работните денови од 05:00ч. – 12:00ч., Банката апелира до своите клиенти кои смеат да се движат по 12:00ч., во тој период да ја подигнуваат својата пензија за да се остави простор и време на корисниците на пензија за кои има слобода на движење од 05:00ч. – 12:00ч. да подигнат пензија во соодветното време.

Охридска банка АД Скопје го промени работното време на своите експозитури и истите ќе работат од 08:00ч. – 16:00ч., а во Охрид експозитурите Централа и Минимаркет ќе работат од 07:00ч. – 16:00ч. 

Домашни банки

Личниот пристап кон клиентите е клучен за градење доверба

Објавено

на

Банките се двигатели на секоја економија, а нивната одговорност кон клиентите е повеќеслојна и поеднакво се однесува и на бизнисите (правните лица) и на поединците (физичките лица). (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Доделен автомобилот TESLA на среќниот добитник во наградната игра на Стопанска банка АД – Скопје

Објавено

на

Најсреќниот добитник во големата наградна игра на Стопанска банка, Ацо Савиќ, вчера (23 ноември) пред просториите на Банката во центарот на Скопје ги доби клучевите од новиот автомобил TESLA model 3. Автомобилот е главната награда од наградната игра на Стопанска банка со Mastercard платежните картички „Најбрзо до Тесла возило со СБ”, која траеше од 1 јули до 31 октомври. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

ЕБОР одобри 9 милиони ЕУР кредит на ПроКредит Банка во Северна Македонија

Објавено

на

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) доделува нови средства за поддршка на младите претприемачи и основање на бизниси, како и за промовирање на зелени финансии во Северна Македонија, преку финансискиот пакет од 9 милиони ЕУР одобрен за ПроКредит Банка. (more…)

Продолжи со читање

Популарно