Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Домашни банки

Охридска банка именуваше нови членови на Надзорниот одбор

Објавено

на

Собранието на Охридска банка АД Скопје, на седницата одржана на ден 29.11.2019 година, донесе Одлука за именување на нови членови на Надзорниот одбор на Банката.

За нови членови на Надзорниот одбор на Охридска банка АД Скопје се именуваат:

  • Георг Бухер од Р. Австрија, роден 1962 година, со висок степен на образование, правни студии.
  • Ханс Лудвиг Диксер од Р. Австрија, роден 1967 година, со висок степен на образование, студии по право.
  • Славиша Којиќ од Р Австрија, роден 1978 година, со висок степен на образование, диплома по бизнис.
  • Валбурга Зајдл од Р. Австрија, родена 1973 година, со висок степен на образование, магистер по социјални и економски науки и бизнис администрација.

Новоименуваните членови се дел и од Надзорниот одбор на Шпаркасе Банка Македонија.

На именуваните членови на Надзорниот одбор им припаѓа надомест за учество и работа на седницитево висина определена со Одлука на Собранието на Банката.

Мандатот на членовите на Надзорниот одбор ќе трае 4 (четири) години.

Оваа Одлука стапува на сила по добивањето на согласност за именување на нови членови на Надзорниот одбор од страна на гувернерот на НБРСМ , кои ќе стапат на местото на членовите што се разрешуваат.

Домашни банки

Промената на банкарската групација донесе промени во Надзорниот одбор на Охридска банка АД Скопје

Објавено

на

Собранието на Охридска банка АД Скопје, на седницата одржана на ден 29.11.2019 година, донесе Одлука за разрешување на сегашните членови на Надзорниот одбор на Банката и именување на нови членови. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка по десетти пат наградена за „Најдобра банка за 2019 година“ од реномираниот The Banker

Објавено

на

На 28-ми ноември во Лондон, НЛБ Банка се закити, уште еднаш, по десетти пат, со престижната награда на реномираниот финансиски магазин The Banker, со што го потврди епитетот за најнаградувана Банка кај нас. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

“Black friday” во Централна кооперативна банка

Објавено

на

Централна кооперативна Банка АД Скопје ги исвестува сите постоечки и потенцијални клиенти, дека по повод “Black friday” денес (29.11.2019 год.) имаат можност да аплицираат без провизија за обработка, за сите видови на кредити за физички лица. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange