Connect with us

Домашни банки

Охридска банка доби сертификат за работење по највисоки меѓународни стандарди во платежната индустрија

Објавено

на

Охридска банка АД Скопје се стекна со сертификат за PCI DSS стандардот (Payment Card Industry Data Security Standard)  и ја потврди усогласеноста во работењето по највисоките меѓународни сигурносни стандарди во платежната индустрија.

Овој стандард го дефинира начинот на чување, пренесување и процесирање на податоци за картичките, трансакциите и корисниците на платежните картички, и Охридска банка афирмира дека ги поседува потребните технологии и ускладени процеси за заштита на сите сегменти каде се афектирани овие податоци.

Охридска банка останува посветена на обезбедување на сервис за своите клиенти кој нуди заштита во согласност со врвните светски стандарди.

Како одговорна финансиска институција, Охридска банка и во иднина ќе работи според највисоките стандарди во финансиската индустрија и ќе овозможува квалитетни и безбедни услуги за своите клиенти.

Домашни банки

(ВИДЕО) Сопственици на банка во Македонија се најдоа во „Пандора документите“

Објавено

на

Двајца сопственици на УНИБанка имале офшор компании на Британските девствени острови, открива истражувачкиот веб сајт „bird.bg” од Бугарија. Станува збор за Ивајло Мутафчиев и Цеко Тодоров Минев кои имаат по 36,45% од сопственоста на УНИ банка која работи во Македонија. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка по 16-ти пат спонзор на „Златно славејче“

Објавено

на

„Златните славејчиња“ годинава повторно ќе застанат на сцена и ќе ги отпеат своите хитови во чест на 50-от роденден на Фестивалот. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Прогласени победниците од Social Impact Award 2021

Објавено

на

Млади херои со големи идеи! Прекрасни тимови, ентузијазам, идеи кои сигурно ќе го променат општеството ја одбележаа седмата година од „Наградата за социјално претприемништво“ – Social Impact Award 2021. (more…)

Продолжи со читањеПопуларно