Connect with us

Банки

Охридска банка вработува!

Објавено

на

Придружете се кон успешниот тим на професионалци, посветен кон издигнување на Охридска банка Сосиете Женерал во референтна банка во односите со клиентите.

Оваа цел може да се оствари само со вистинските луѓе и со вистинскиот тим – преку заедничка работа и градење на тимскиот дух.

Тимскиот дух – нашата прва вредност значи многу повеќе отколку само заедничка работа. Значи формирање цврсти и трајни релации засновани на почитување и доверба.

Професионализмот и иновацијата го дополнуваат тимскиот дух, а вредности кои ги цениме се и одговорноста и посветеноста кон остварување резултати.

Доколку себеси се препознавате во овие вредности, Ве покануваме да станете дел од меѓународна групација со над 150-годишна историја која може да ви понуди работа во динамично опкружување со бројни можности за обуки и развој, на позицијата:

КРЕДИТЕН АНАЛИТИЧАР

Локација: Скопје

ГЛАВНИ ЗАДАЧИ И ОДГОВОРНОСТИ:

 • Ги анализира кредитните досијеа
 • Подготвува финансиска анализа за одредување на каматни стапки;
 • Обезбедува квалитет на финансиските и бизнис информации за соодветна проценка на кредитниот ризик;
 • Дава поддршка на Менаџерите за клучните клиенти и Референтите за кредитирање;
 • Дава мислење за кредитните барања: комерцијални можности, ризик и профитабилност ;
 • Потврдува и предложува рејтинг (оценување, класификација) на клиенти и на обврски
 • Издава официјално известување за кредитното досие
 • Ја испитува профитабилноста на трансакцијата
 • Управува со кредитните досијеа на клиентите (обезбедување, пречекорувања, исплати, услови, рејтинзи итн)
 • Соработува во следењето на исполнувањето на обврските и гаранциите во соработка со Дирекцијата за ризик;
 • Подготвува различни видови на извештаи во согласност со потребите на работната позиција

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:

 • Високо образование, со предност во областа на економија, финансии и банкарство;
 • Претходно работно искуство од најмалку 1 години на иста или слична позиција;
 • Развиени аналитички вештини и техники;
 • Одлично познавање на Aнглиски јазик;
 • Одлично познавање на MS Office ;
 • Тимски играч;
 • Одговорна, прецизна, проактивна личност, ориентирана кон остварување резултати.

Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат горенаведените услови потребно е да испратат Професионална биографија (CV), најдоцна до 02.11.2018 год. преку полето Аплицирај со задолжителна назнака „Кредитен Аналитичар – Скопје“.

Со испраќање на Вашата апликација давате согласност Вашите податоци да бидат задржани и користени од Банката во рок од една (1) година.

Напомена:

 • Апликациите без назнака нема да бидат разгледувани.
 • Само селектираните кандидати ќе бидат контактирани за интервју.

 

Банки

Охридска Банка вработува!

Објавено

на

Придружете се кон успешниот тим на професионалци, посветен кон издигнување на Охридска банка Сосиете Женерал во референтна банка во односите со клиентите. Оваа цел може да се оствари само со вистинските луѓе и со вистинскиот тим – преку заедничка работа и градење на тимскиот дух. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Стопанска Банка вработува Директор на филијалите во Охрид и Струга

Објавено

на

Директорот на Филијалата, како претставник на Банката во локалната заедница за примарна цел има обезбедување високо ниво на услуга и соработка со клиентите. Во своето делување Директорот пред се, се раководи од законската регулатива и интерните процедури во доменот на работењето на Банката. Се грижи за работната атмосфера и делува кон зголемување на ефикасноста и ефективноста на тимот. Раководи со свој личен позитивен пример и го поттикнува тимот за лична надградба, но и за иницијативност во подобрување на целокупното работење во Филијалата и споделување на информации за пазарните движењата во окружувањето. Одговорен е за воспоставување на редот во Филијалата. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во Силк Роуд Банка АД Скопје

Објавено

на

СИЛК РОУД БАНКА АД СКОПЈЕ нуди можност за работа во динамична, квалитетна и пријатна работна средина, со можност за личен развој и професионален напредок.

Банката вработува “РЕФЕРЕНТ ЗА РИЗИК” во Служба за управување со ризици и нефункционални
кредити. (more…)

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange