Connect with us

Домашни банки

ОФИЦИЈАЛНО: Sparkasse од Грац доби дозвола за преземање на Охридска банка АД Скопје

Објавено

на

Комисијата за хартии од вредност на Република Северна Македонија на ден 20 септември 2019 година ја одржа својата 40-та седница со која претседаваше Претседателот на КХВ М-р Нора Алити.

На седницата на Steiermerkische Bank und Sparkassen AG од Грац, Австрија и беше издадена дозвола за давање понуда за преземање на Охридска банка АД Скопје. Понудата се однесува на сите 516.350 обични акции со право на глас издадени од Охридска банка АД Скопје.

Steiermerkische Bank und Sparkassen AG од Грац се обврзува да ги откупи хартиите од вредност по цена од 6.298,79 денари по акција. Понудата ќе се смета за успешна доколку биде прифатена од акционери кои поседуваат најмалку 384.844 обични акции кои претставуваат 74,53% од вкупниот број издадени акции од Охридска банка АД Скопје.

Steiermerkische Bank und Sparkassen AG од Грац, Австрија согласно Законот за банки од страна на Народната банка на Република Северна Македонија има добиено претходна согласност за стекнување на над 75% од вкупниот број на издадени акции со право на глас во Охридска банка АД Скопје.

Домашни банки

Се појави лажна Facebook страница под името на Шпаркасе Банка

Објавено

на

На „Facebook” е забележана ЛАЖНА Facebook страница под името на Шпаркасе Банка која ги бара Вашите лични податоци за понатамошна злоупотреба! ШПАРКАСЕ БАНКА А.Д Скопје ги известува своите клиенти дека нема никаква поврзаност со тоа и ова е единствениот и официјален профил на банката. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

“Social Friday” во организација на Синдикатот на финансиски организации на Македонија

Објавено

на

Колегите од синдикалните организации на Халкбанк АД Скопје, Комерцијална Банка АД Скопје , Шпаркасе Банка , Стопанска Банка а.д. Скопје, Стопнаска Банка АД Битола, Агенција за Супервизија на Осигурувањата, Фулм и Силк Роад Банка решија да направат позитивни промени и заедно да придонесат кон подобрување на општеството. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Извлечени среќните добитници во големата наградна игра „НЛБ за млади“

Објавено

на

НЛБ Банка ги извлече среќните добитници во големата наградна игра за станбени кредити „НЛБ за млади“. Педесет (50) клиенти, на возраст до 40 години, на кои во периодот од 1 март до 31 мај годинава им се одобри станбен кредит од НЛБ Банка се среќни добитници на парична награда на износ од 20.000 денари. Средствата ќе бидат уплатени на сметката на одобрениот НЛБ Станбен кредит за кој добитникот на наградата аплицирал во промотивниот период. (more…)

Продолжи со читање


Популарно