Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Осигурување

Официјално: ЕУРОСИГ АД Скопје стана ГРАВЕ НЕЖИВОТ Скопје

Објавено

на

Друштвото за осигурување ЕУРОСИГ АД Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за извршена промена на назив врз основа на претходно добиено решение од АСО за издавање согласност за промена на назаивот.

Новиот назив на Друштвото гласи Акционерски Друштво за осигурување ГРАВЕ НЕЖИВОТ Скопје застапувано од Генералниот директор и Претседател на Управен одбор, Марко Микиќ со адреса на: ул. Пиринска бр.23 влез 1, кат 5, 1000 Скопје.

На 03.10.2019 година цо Централен регистар се упишани 5.859 обични акции. Вредноста на една акција изнесува 1.000 евра во денарска противвредност. Основната главнина на Друштвото изнесува 5.859.000 евра во денарска противвредност.

На 03.10.2019 година разрешени се досегашните членови на Надзорниот одбор и избрани се нови.

Новите членови на Надзорниот одбор се:

  • Отмар Едерер – Претседател на Надзорен одбор
  • Христоф Цетел – Член на Надзорен одбор
  • Зоран Лучиќ – Член на Надзорен одбор

Сите останати податоци на Друштвото остануваат непроменети.

Осигурување

АМ Бест ја потврди бонитетната оценка »A« за Групацијата Триглав

Објавено

на

Агенцијата за кредитен рејтинг АМ Бест, по редовната годишна ревизија, на Заваровалница Триглав и Позаваровалница Ре повторно им ја потврди бонитетната оценка на финансиска моќ »A« (одлично) и долгорочната бонитетна оценка за кредитна способност на издавачот »A«. Оценките за кредитниот рејтинг на двете друштва имаат стабилна среднорочна прогноза, која ги изразува очекувањата на агенцијата, дека Триглав, среднорочно, ќе ја задржи својата цврста финансиска позиција, доброто работење и водечката положба на пазарите во Словенија и регионот, каде е присутна Групацијата. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Промени во составот на Одборот на директори на Кроациа осигурување/живот

Објавено

на

КРОАЦИА ОСИГУРУВАЊЕ АД преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување на Друштвото. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Иднината на пензискиот систем е во приватните пензиски фондови

Објавено

на

Економската сигурност во староста е составен дел на индивидуалната благосостојба. Токму затоа, главните двигатели на пензиските системи на светско ниво и понатаму се пензиските фондови, а потоа следат банките, инвестициските и осигурителните компании и резервите на работодавците. Вкупните приватни пензиски средства на светско ниво на крајот од 2017-тата година, достигнаа рекордни 45 билиони УСД од кои околу две третини или 29,8 билиони УСД се средства во пензиски фондови. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange