Connect with us

Домашни банки

Отсега отворање сметка во Халкбанк на било кој шалтер на Македонска пошта АД

Објавено

на

Сите корисници на поштенски услуги отсега, во било која од 324 активни поштенски единици на Македонска пошта АД, со 470 шалтерски места, ќе можат да отворат сметка во Халкбанк АД Скопје со што стануваат клиенти на банката и со тоа добиваат можност за безготовинското плаќање на сметки и други режиски трошоци преку нивната сметка во банката со пониски провизии, но и пристап до други банкарски услуги што ги нуди Банката.

Имено, досега во Пошта преку платниот промет на Халкбанк можеа да се реализираат безготовински плаќања и плаќања во готово, вклучително и плаќање сметки за комунални услуги. Сега, со можноста за отворање на трансакциска сметка во Халкбанк преку шалтерите на Пошта, се проширува делувањето и достапноста на банкарските услуги до сите средини во чија близина нема банкарски филијали или експозитури.

На шалтерите на Пошта, освен отворање сметка, граѓаните ќе можат да ги ажурираат личните податоци, да поднесат барање за добивање кредитна картичка, да аплицираат за кредит – потрошувачки, за пензионери, станбен, или да затворат сметка. На било кој шалтер на Пошта исто така ќе можат да поднесат барање за дозволено пречекорување што е овозможено за сите приматели на плата или пензија преку Халкбанк, за добивање пензија преку Халкбанк или за добивање дебитна картичка, за електронско банкарство, барање за СМС услуги, за студентски пакет и други банкарски услуги.

Домашни банки

Шпаркасе Банка со нов дизајн и функционалности на S-банка мобилната апликација

Објавено

на

Новата верзија на S-банка со нов, модерен и интуитивен дизајн е веќе достапна за сите корисници на мобилно банкарство на Шпаркасе Банка. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка горда на резултатите на својот КБ тим на Скопскиот маратон

Објавено

на

Неуморноста и посветеноста дефинитивно се одлика на тимот на Комерцијална банка. Затоа и не изостанаа добрите резултати на маратонците од Банката на годинашниот Скопски маратон. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Шпаркасе Банка се стекна со сертификат „Фер финансиски услуги за потрошувачите“

Објавено

на

Шпаркасе Банка АД Скопје се стекна со сертификат за „Фер финансиски услуги за потрошувачите“, кој го доделува Организација на потрошувачи на Македонија (ОПМ). Овој сертификат претставува потврда за мисијата на Шпаркасе Банка, која во својот работен фокус ги има своите клиенти и нивното задоволство во сите области на делување. (more…)

Продолжи со читање

Популарно