Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Домашни банки

ОТП Банка бара соодветен модел за преземање на Охридска банка?

Објавено

на

Унгарската ОТП Група е во потрага по соодветен модел за преземање на Сосиете Женерал во Македонија и Црна Гора.

Приказната се актуелизирала по скорешното преземање на Сосиете Женерал во Молдавија од страна на ОТП, но за разлика од Молдавија, во Македонија и Црна Гора многу лесно може да се случи централната банка да не ја одобри оваа трансакција.

Во рамките на Сосиете Женерал на подрачјето во централна и источна Европа останаа само уште банките во Македонија и Црна Гора, додека продадени се банките во Хрватска, Албанија и Бугарија.

Во моментов сеуште не е доставено барање за купување на Охридска Банка до Народна Банка на Република Македонија. Меѓутоа, доколку вакво барање биде доставено до НБРМ, дозвола за купување на Банката ќе биде дадена само на купувач кој е на ист или повисок ранг од Сосиете Женарал. ОТП Банка, во рамки на Европа, не е на ист ранг со Сосиете Женарал”, изјавија од НБРМ во однос на гласините околу евентуалното преземање на ОБСГ.

 

Домашни банки

Константин Илијчов Арнаудов нов член на Надзорниот одбор на УНИБанка

Објавено

на

УНИБанка АД Скопје преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување односно Надзорниот одбор на Банката. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Капитал Банка: Известување за промена на работното време на УТМС

Објавено

на

Капитал Банка АД Скопје ги известува своите клиенти дека шалтерот на Банката со седиште во УТМС, ќе работи со продолжено работно време во следниов период: (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

„Финансиска училница“ во реализација на Комерцијална банка АД Скопје

Објавено

на

Со цел да им помогне на младите поподготвени да влезат во светот на личните финансии и да почнат да градат здрави финансиски навики, Комерцијална банка АД Скопје го иницираше проектот „Финансиска училница“, кој е дел од стратегијата на Банката за општествена одговорност. Вработени на Банката веќе ги посетија средните училишта „Јосип Броз Тито“ и „Орце Николов“ во Скопје, каде еден училишен час беше претворен во „Финансиска училница“. (more…)

Продолжи со читање
project

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange