Connect with us

Домашни банки

Отворена нова експозитура на НЛБ Банка во населбата Аеродром

Објавено

на

Од денеска, мрежата на експозитури на НЛБ Банка е збогатена со уште една, нова експозитура во населбата Аеродром во Скопје. Експозитурата која е сместена во објектот „Порта Аеродром“ („Методија Шаторов – Шарло“, бр. 1, локал 3) ќе работи од понеделник до петок, од 08.00 до 16.00 часот, и ќе го опслужува сегментот население и правни лица, нудејќи сеопфатни банкарски услуги: кредитирање, благајнички и менувачки работи, платен промет во земјата и странство, издавање и работа со платежни картички, штедни депозити, и други банкарски услуги.

Новата експозитура е со површина од 156 м2 и е опремена по најсовремени безбедносни, архитектонски и технолошки и стандарди, како и со 24-часовна самоуслужна зона со банкомат со можност за уплата на пари и низа други функционалности. Во самоуслужната 24/7 зона клиентите ќе можат самостојно да ги извршуваат следните трансакции: исплата на готовина, уплата на дневен промет, уплата на платежни и бизнис картички, уплата на трансакциска сметка, уплата на кредит.

„Директниот контакт со банкарскиот комерцијалист е многу важен за голем број наши клиенти за кои советувањето на шалтер е одлучувачки фактор при изборот на производ или услуга. Токму затоа, заедно со нашата засилена стратегија за дигитализација во банкарското работење, остануваме силно посветени и на ширење на нашата продажна мрежа. Веруваме дека новата, пространа и модерна експозитура во ,Порта Аеродром’ ќе овозможи поголема достапност и побрза услуга за нашите клиенти” – истакна претседателот на Управниот одбор на НЛБ Банка, Бранко Грегановиќ, кој заедно со директорката на секторот за управување со продажна мрежа, Маја Ставрева Стојанова, ја посети новоотворената експозитура.

Со новата експозитура, продажната мрежа на НЛБ Банка брои вкупно 49 експозитури на територијата на Република Северна Македонија, од кои 24 во Скопје и 25 надвор од главниот град.

Домашни банки

Развојна банка со нето-профит од 45 милиони денари во првото полугодие на 2022 година

Објавено

на

Развојна банка на Северна Македонија АД Скопје (РБСМ) соопшти дека и во првата половина од 2022 година оствари позитивни резултати, ставајќи го целиот свој финансиски и оперативен капацитет во функција на остварување на основната цел за која е формирана – поддршка на развојот на македонското стопанство во согласност со стратешките политики, цели и приоритети на државата. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Шпаркасе Банка со нова експозитура во Маџари!

Објавено

на

Шпаркасе Банка АД Скопје ги известува своите почитувани клиенти дека на 08.08.2022 година ќе започне со работа новата експозитура во населба Маџари. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Јавен повик за учество на Собрание на акционери на ТТК Банка АД Скопје

Објавено

на

Врз основа на член 41 и член 42 од Статутот на ТТК Банка АД Скопје Надзорниот одбор на (more…)

Продолжи со читање


Популарно