Connect with us

Останато

Организирана една од најголемите обуки за Спречување перење пари и финансирање тероризам

Објавено

на

На 03.03.2021 година Едулактика ја организираше една од најголемите обуки за СППФТ. На обуката присуствуваа повеќе од 50 учесници од банки и штедилници во Република Северна Македонија.

Предавач на обуката беше меѓународен експерт од Република Хрватска кој што ги доближи до учесниците најновите трендови и практики во областа на СППФТ вклучувајќи ги 5-та АМЛ директива, виртуелните средства, припејд картичките, начинот на функционирање на регистарот на вистински сопственици во земји од ЕУ итн.

Со тоа се продолжува целта на Едулактика да се посвети што поголемо внимание на вработените за зголемување на нивните компетенции преку предавања на врвни домашни и меѓународни експерти.

Во иднина Едулактика ќе се стреми на зголемување на бројот на обуките и реализирање на квалитетни обуки преку кои што ќе се влијае на знаењето на вработените а тоа би резултирало со подобрување на перформансите на компаниите што би влијаело и на подобрување на целокупната економија на државата.

Останато

Комората на сметководители се придружува на протестот на ТУК

Објавено

на

Комората на сметководители години наназад реагира на репресивната улога на Министерството за финансии и неговата улога во уништувањето на сметководствената професија. Структури од Секторот за финансиски систем од ова министерство, наместо да ги извршуваат своите работните задачи во интерес на граѓаните, за што земаат плата, делуваат низ призма на исполнување на своите лични интереси притоа загрозувајќи ја егзистенцијата на 10.000 професионалци од дејноста. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Маск загуби 5,6 милијарди долари за еден ден по падот на акциите на „Tesla”

Објавено

на

Акциите на компанијата „Tesla” на Илон Маск забележаа пад по информацијата дека две лица загинаа во несреќа со електричен автомобил на компанијата во текот на изминатиот викенд, пишува списанието „Forbes”. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Просечна месечна нето-плата по вработен во февруари изнесува 27.948 денари

Објавено

на

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во февруари 2021 година, во однос на февруари 2020 година, изнесува 102.7. (more…)

Продолжи со читање
Популарно