Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Депозити

Октомври – месец на штедење!

Објавено

на

Октомври или Листопад е десеттиот месец во годината според Грегоријанскиот календар и еден од седумте месеци според овој календар што имаат 31 ден. Ова значи дека имаме 31 ден да почнеме да штедиме и да го спремиме финансискиот план за наредната година. 

Затоа, Халкбанк се тука да помогнат во припремањето на планот и да ве поттикнат да штедите преку Промо Депозит, промотивен производ со атрактивни каматни стапки за штедење во денари и евра. И за да не заборавите да ја отворите своја нова штедна книшка, промотивниот период трае до 31ви октомври.

Карактеристиките на промо депозитот се:

  • Минимален износ на вложување : 3.000 МКД /50 ЕУР
  • Начин на исплата на камата: на крај на период на орочување или месечно
  • Тип на каматна стапка: фиксна
  • Рок на орочување: 13 и 24 месеци
  • Метод на пресметката на камата:  пропорционален (28/31-365/366)
  • Реорочување: При доспевање депозитот се реорочува односно согласно договорот
  • Делумно повлекување на средствата: не е дозволено  пред истекот на периодот на орочување
  • Дополнителни уплати: На депозитот не може да се вршат дополнителни уплати пред истекот на датумот на доспевање
  • Предвремено раскинување: при предвремено раскинување на договорот на депозитот се пресметува камата по видување според тарифата на Банката, за целото време во кое средствата биле орочени. При тоа, депонент е должен да ја врати на Банката разликата меѓу исплатената и новопресметаната камата, или Банката истата ќе ја одбие од основниот влог.

Каматни стапки на Промо Депозит

Доколку сѐ уште немате трансакциска сметка посетете ја најблиската филијала/експозитура на Халкбанк АД Скопје и бидете дел од нивното големо семејство каде што секој човек е важен.

Депозити

Стопанска банка АД-Скопје ги намали каматните стапки на трансакциските сметки и депозитите по видување на правни лица

Објавено

на

Согласно актулените пазарни движења, Стопанска банка АД-Скопје на позитивното салдо на трансакциските сметки и сметките по видување во денари и во странски валути на правни лица ќе пресметува и исплатува камата по каматна стапка од 0,00% годишно. (more…)

Продолжи со читање

Депозити

Стопанска банка АД-Скопје со нови каматни стапки за депозитите за население

Објавено

на

Стопанска банка АД-Скопје започнувајќи од 01.07.2019 изврши промена на каматните стапки на депозитите на население. (more…)

Продолжи со читање

Депозити

ПроКредит Банка советува: Навиката за штедење треба да се развива од најмали нозе

Објавено

на

Сите сакаме да имаме заштеда за идни планови, школување на децата и погодни инвестиции, но ретко кој од нас трга дел од своите редовни месечни приходи настрана за идни потреби. Откажувањето од можноста да си пружиме дополнителни задоволста сега за сметка на идни планови е многу тешко, а особено и невозможно додека ги гледаме парите на сметка. Токму поради оваа причина секој од нас треба да се потруди да стекне навика за штедење која нема да го става во искушение трошењето до последен денар на парите на сметка. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange