Connect with us

Домашни банки

Од 4 мај 2020 година Комерцијална банка ќе исплаќа парични права од социјална заштита за месец април

Објавено

на

Комерцијална банка АД Скопје од 4-ти мај 2020 година ќе започне со исплата на паричните права од социјална заштита за месец април на корисниците кои паричната помош ја примаат на нивната денарска сметка во Банката. Корисниците кои имаат активна дебитна картичка парите од социјалната заштита ќе ги имаат на располагање на 04.05.2020 година и ќе може да ги подигнат на банкомат или да ги користат за безготовинско плаќање.

Имајќи ги предвид актуелните мерки за заштита од Covid-19 (корона вирус), исплатата на паричните права од социјална заштита на шалтерите во Банката ќе биде организирана во четири групи, и тоа согласно утврдениот распоред по азбучен ред, според првата буква од презимето:

  • Понеделник, 04.05.2020 – А, Б, В, Г, Д;
  • Вторник, 05.05.2020 – Ѓ, Е, Ж, З, Ѕ, И, Ј, К,Л;
  • Среда, 06.05.2020 – Љ, М, Н, Њ, О, П; Р;
  • Четврток, 07.05.2020 – С, Т, Ќ, У, Ф, Х, Ц, Ч, Џ, Ш.

Комерцијална банка потсетува дека при посетата на филијалите и експозитурите на Банката задолжително е носење лична заштитна опрема на лицето (заштитна маска, марама или шал), држење на пропишаното минимално растојание и дезинфекција на рацете.

Домашни банки

ТТК Банка АД Скопје ја прошири мрежата на банкомати

Објавено

на

Со цел да овозможи подостапни услуги на корисниците,ТТК Банка АД Скопје ја прошири своjата мрежа на банкомати со поставување нови банкомати на две локации. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Известување од ЦКБ за исплата на средства на корисниците на парични права од социјална заштита за месец ноември

Објавено

на

Централна кооперативна банка АД Скопје ги известува своите клиенти дека во насока на намалување на ризикот и заштита на здравјето на клиентите и вработените во Банката, средствата по основ на примања од социјални права за месец ноември ќе се исплатат во две групи. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Борут Вујчич нов член на Надзорниот одбор на НЛБ Банка

Објавено

на

НЛБ Банка преку соопштение на Македонска берза ја известува јавноста за измени во органите на управување односно Надзорниот одбор на Банката. (more…)

Продолжи со читање

Популарно