Connect with us

Останато

ОДНОВО СЕ ПАЛИ АЛАРМОТ: Стопанската комора на Србија повторно го активираше Ковид-19 инфо сервисот

Објавено

на

Стопанската комора на Србија ја реактивираше специјализираниот информативен сервис Ковид-19, преку кој бизнисмените можат да добијат информации за сите клучни деловни проблеми.

Стопанската комора на Србија, поради моменталната состојба предизвикана од ширењето на коронавирусот, ја реактивираше специјализираната информативна услуга преку која бизнисмените можат да добијат информации за сите клучни прашања поврзани со водење бизнис во земјата и во странство, за најновите случувања, службени мерки и препораки.

Стручните служби на Стопанската комора на Србија се во постојан контакт со сите надлежни институции и организации, како и деловните здруженија во странство и навремено ќе ги информираат бизнисмените за деловните активности на национално, регионално и глобално ниво.

Комората ќе ги објави најважните новости, соопштенија, одлуки на надлежните органи и сите други информации важни за деловната заедница на својот портал, така што стопанствениците ќе можат да добијат информации и препораки за тоа како да го заштитат својот бизнис и да се прилагодат на деловните услови.

Бизнисмените можат да контактираат со Стопанската комора на Србија преку е-пошта на covid19@pks.rs.

Останато

УЈП: Корисниците на МОЈДДВ кои имаат трансакциска сметка на Еуростандард банка да извршат промена

Објавено

на

Управата за јавни приходи апелира до граѓаните кои во апликацијата МојДДВ имаат внесено трансакциска сметка од Еуростандард Банка, да извршат промена со внесување на валидна трансaкциска сметка, со цел исплата на средства од поврат на ДДВ за физички лица.  (more…)

Продолжи со читање

Останато

Рустеми: „АД Пошта” ја стопираше услугата платен промет, откако ѝ е одземена дозволата на Еуростандард банка

Објавено

на

Генералниот директор на АД Пошта Северна Македонија, Ејуп Рустеми на прес-конференција одржана по повод одземањето на дозволата за работа на Еуростандард банка АД Скопје со која Македонската пошта имаше договор за извршување на услугата платен промет, изјави дека платниот промет што се врши преку АД Пошта Северна Македонија е стопиран и ќе се активира кога ќе биде потпишан договор со друга банка во законска процедура. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Фондот за осигурување на депозити: Депонентите во Еуростандард банка АД Скопје ќе бидат обештетени за своите депозити, но не повеќе од денарска противвредност од 30.000 евра по депозит

Објавено

на

Фондот за осигурување на депозити согласно Решението на гувернерот на Народна банка на Република Северна Македонија бр. 15 -20139/1 од 12 август 2020 година за укинување на дозволата за основање и работа на Еуростандард банка АД Скопје ги известува сите физички лица – депоненти на Еуростандард банка АД Скопје дека обесштетувањето по основ на вкупни депозити кои ги имаат во Банката ќе започне во рок од 20 дена и ќе се изврши во согласност со законските прописи. (more…)

Продолжи со читање

Популарно