Connect with us

Банки

Оглас за платена практична работа во УНИБанка АД Скопје

Објавено

на

УНИБанка се промовираше како лидер во средната група на Банки во Република Северна Македонија, со ова зазема централно место на финансискиот пазар.

Визијата на УНИБанка е да биде константен лидер во иновации на пазарот, следејќи ги светските/европските банкарски трендови и нивното имплементирање на домашниот пазар, на тој начин нудејќи им поволности и екстра бенефиции на своите клиенти.

Кога станува збор за високото образование и квалитетот на кадрите, УНИБанка секогаш била и ќе биде поддржувач на идејата за помагање на образовниот систем во земјата, заложувајќи се за подобра и поодржлива иднина, во која младите генерации ќе бидат дел од банкарскиот сектор.

Целта на банката е да одбира млад кадар и да им овозможи своето работно искуство да го стекнат во УНИБанка. под менторство на успешниот тим на професионалци.

Биди и ти дел од тимот на УНИБанка! 

Оглас за практикантство 

Врз основа на член 4 од Законот за практиканство („Службен весник на Република Северна Македонија“ број 98/2019), УНИБанка АД Скопје нуди практична работа за студенти кои се заинтересирани за следниве области:

 • Корпоративно Банкарство
 • Трежeри
 • Платни системи
 • Управување со ризици
 • Кредитна администрација
 • Банкарство за население
 • Картично работење
 • Банкарски активности во мрежата на експозитури

Програмата вклучува:

 • 3 месеци практикантска работа
 • Учество во секојдневните банкарски активности
 • Работа во динамична, развојна и пријатна работна атмосфера
 • Можност за идно вработување

Избраниот практикант треба да поседува:

 • Желба за учење и надградување на вештините
 • Добри организациски и комуникациски вештини
 • Одговорен пристап кон задачите и активно учество во практикантската работа
 • Преземање иницијатива и креативност
 • Афинитети за тимска работа

Услови за аплицирање:

Студенти во завршна година на студии, апсолвенти и студенти од II циклус студии

Во текот на изведување на практичната работа на практикантот ќе му се исплаќа паричен надоместок согласно со Закон.

Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат наведените услови, потребно е да испратат кратка биографија на македонски јазик на: jobs@unibank.com.mk, или на адреса: Максим Горки бр. 6, 1000 Скопје, најдоцна до 31.10.2021 година.

Се согласувам Банката да може да ги собира, обработува и чува моите лични податоци за потребите на процесот на регрутација, а по завршувањето на истиот податоците може да се чуваат во базата на податоци на Банката за регрутациски потреби согласно законсите прописи.

Согласноста може да ја повлечете во секое време со доставување на барање за истото на следниот линк: zlp@unibank.com.mk.

Банки

Огласи за вработување во НЛБ Банка АД Скопје

Објавено

на

НЛБ Банка е една од водечките Банки во Р.С.Македонија и лидер на пазарот во делот на современи банкарски услуги. Својот успех го темели на тимот на посветени вработени, висококвалитетните стандарди во работењето, модерната инфраструктура на информатичката технологија и успешната пазарна стратегија. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во НЛБ Банка АД Скопје

Објавено

на

НЛБ Банка АД Скопје во рамки на својата стратешка определба го зајакнува својот тим на успешни професионалци во Секторот за развој на понуда и маркетинг и ви нуди можност за работа во динамична средина, стекнување на нови знаења и искуства како и можности за постигнување на дополнителни резултати. Отворената работна позиција е во сегментот продажба на банкарските продукти и услуги на Банката, ефикасно управување и збогатување на клиентската/партнерска мрежа на Банката преку детектирање на нови канали на продажба. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во Шпаркасе Банка АД Скопје

Објавено

на

Доколку сте мотивирани и сакате својата кариера да ја изградите во Шпаркасе Банка АД Скопје, аплицирајте за вработување на отворената работна позиција и придружете се на успешниот тим на професионалци. (more…)

Продолжи со читање


Популарно