Connect with us

Банки

Оглас за вработување на Специјалист за апликативни решенија во Силк Роуд Банка

Објавено

на

Силк Роуд Банка АД Скопје нуди можност за работа во динамична, квалитетна и пријатна работна средина, со можност за личен развој и професионален напредок. 

Банката вработува Специјалист за апликативни решенија во Служба за информатичка технологија.   

Кандидатот треба да ги исполнува следните обврски:

 • Предлага и изработува решенија за воведување на нови и подобрување на постојните апликативните решенија, со цел зголемување на ефикасноста на деловните процеси
 • Учествува во анализа и спроведување на барања за промени во апликативните решенија од деловната страна
 • Го следи и контролира спроведувањето на сите процедури и упатства за работењето со  софтверски апликации
 • Ги прегледува и ги презема последователните дејствија за сите пријавени барања поврзани со  периферните апликации
 • Создава нови извештаи и ги изменува / подобрува постојните извештаи согласно барањата
 • Изготвува и одржува документација (технички и кориснички упатства) 
 • Соработува со надворешни изведувачи за развој на нови проектни решенија од областа на банкарската информатичка технологија

Кандитатот треба да поседува:

 • Диплома од завршено високо образование во областа на информатичката технологија (пожелно)
 • Искуство во работа со релациони бази на податоци  MS SQL и/или Oracle PL/SQL
 • Способност за тимска работа и работа под притисок
 • Добри организаторски способности и комуникациски вештини
 • Подготвеност за самостојна работа и предлагање и имплементацијана на нови решенија  
 • Аналитички вештини и способност за оценка, планирање, контрола и одлучување
 • Одлично познавање на англиски јазик
 • Познавање na деловните банкарски технологии и процеси ќе се смета како предност

Работното време е 8 часа дневно, односно 40 часа неделно, од понеделник до петок. 

Заинтересираните кандидати своето CV заедно со мотивациско писмо на македонски јазик може да ги достават на hr@silkroadbank.com.mk со назнака за “Специјалист за апликативни решенија во Служба за информатичка технологија” најдоцна до 30.09.2021 година.

Банки

Оглас за вработување во НЛБ Банка АД Скопје

Објавено

на

НЛБ Банка е една од водечките Банки во Р.С.Македонија и лидер на пазарот во делот на современи банкарски услуги. Својот успех го темели на тимот на посветени вработени, висококвалитетните стандарди во работењето, модерната инфраструктура на информатичката технологија и успешната пазарна стратегија. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за платена практична работа во УНИБанка АД Скопје

Објавено

на

УНИБанка се промовираше како лидер во средната група на Банки во Република Северна Македонија, со ова зазема централно место на финансискиот пазар.

(more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување на Самостоен финансиски аналитичар во НЛБ Банка АД Скопје

Објавено

на

НЛБ Банка е една од водечките Банки во Р.С.Македонија и лидер на пазарот во делот на современи банкарски услуги. Својот успех го темели на тимот на посветени вработени, висококвалитетните стандарди во работењето, модерната инфраструктура на информатичката технологија и успешната пазарна стратегија. (more…)

Продолжи со читањеПопуларно