Connect with us

Компании

Оглас за вработување во EOS Матрих

Објавено

на

ЕОЅ Матрих е дел од EOS групацијата, успешен меѓународен лидер кој нуди специјализирани и индивидуални финансиски решенија со секојдневен напредок во работата благодарение на 7500-те вработени ширум светот. ЕОЅ Матрих работи за свет без долгови и нуди одлична работна атмосфера во интернационална компанија, иновативно опкружување, можност за професионален и личен развој.

ЕОЅ Матрих објавува Оглас за вработување на 1 (еден) извршител на следнава работна позиција:

Офицер за корпоративно право

Профил:

 • Универзитетска диплома / мастер  – Правен факултет
 • Положен правосуден испит ќе се смета за предност
 • Искуство во област на корпоративно работење / човечки ресурси од најмалку 1 година
 • Познавање на англиски јазик на ниво на бизнис комуникација
 • Познавање  на MS Office апликации
 • Способност за тимска работа
 • Самоиницијативност, креативност
 • Професионалност, енергичност
 • Одлично познавање на областа на човечки ресурси
 • Познавање на стандарди ISO 20000 и ISO 27001
 • Познавање на GDPR регулатива
 • Познавање на AML регулатива

Одговорности:

 • Работи во правниот оддел на компанијата и директно одговара пред Раководителот на правен оддел
 • Имплементирање на поставените постапки и процедури, нудење на корпоративни решенија
 • Подготвува секаков вид на корпоративни акти(договори, правилници, одлуки и сл.,)
 • Континуирана соработка со останатите оддели во компанијата
 • Следи јавни набавки, подготвува тендерска документација и учество на тендери
 • Интерни правни, општи и статусни прашања
 • Коресподенција со и застапување на Компанијата пред   надлежни органи и институции  на професионален начин
 • Корпоративно работење во областа на човечки ресурси
 • Изработка на анализи и презентирање на резултати на јасен начин, по барање на менаџмент тимот
 • Континуирана соработка со останатите оддели во компанијата
 • Комуникација со клиенти, соработници и надлежни органи на позитивен и професионален начин
 • Постојана надградба на вашето знаење во областа

Придобивки:

 • Можност за работа со колеги од тимови во земјите каде EOЅ има претставништва
 • Пријателска, позитивна и здрава работна околина, фокусирана на развој на секој член од тимот
 • Работа во меѓународна компанија со високо ниво на корпоративна култура
 • Можности за постојано учење и надградување
 • Тим билдинг активности
 • Можности за хоризонтално и вертикално напредување во вашата кариера

Успешни заедно

Ако се пронајдовте во приказната,  ЕОЅ Матрих ве повикува да аплицирате на: mk-hr@eos-matrix.com со доставување на Ваша биографија најдоцна до 11.06.2021 година и и да се придружите на успешниот тим.

Сите пристигнати информации се третираат како строго доверливи.

Пристигнатите биографии ќе се чуваат во рок од 1 година по истек на огласот, освен доколку испраќачот не назначи поинаку.

*Согласноста за чување на биографија може да се повлече пред истек на наведениот рок од 1 година на маил: mk-dpo@eos-matrix.com

Доколку имате прашања можете да ги контактирате ЕОЅ Матрих на: +389 2 3200 400.

Компании

Онлајн купување и пари назад

Објавено

на

Онлајн пазарувањето го упростивме го направивме сега поедноставен! Креиравме брз и практичен начин со кој не само можете да пазарувате преку интернет кај саканата онлајн продавница туку и да добивате предности. Имате можност да заштедите и време и пари. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Триглав ја задржа цврстата капитална позиција и високата добивка за време на пандемијата

Објавено

на

Агенцијата за кредитен рејтинг S&P Global Ratings (во продолжение S&P, или агенција), по извршениот редовен годишен преглед, на ден 13.9.2021 година на Групацијата Триглав, а со тоа и на нејзиното матично друштво и на друштвото ќерка Позаваровалница Триглав РЕ, повторно им ги потврди долгорочната кредитна оценка и бонитетната оценка на финансиска моќ “A” со стабилна среднорочна прогноза. Високиот рејтинг е одраз на солидната капитализираност на Групацијата Триглав и на нејзиното стабилно,
профитабилно работење, поддржано од дисциплинирано преземање ризици во осигурување, користење сигурна заштита преку реосигурување и економијата на опсег, како и други предности на доминантната пазарна позиција во регионот и во Словенија. Кредитниот рејтинг “A” потекнува исклучиво од самостојниот профил на кредитен ризик на Групацијата. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Во следните 12 месеци приватните компании планираат да инвестираат над 160 милиони евра

Објавено

на

Во периодот септември 2021 – август 2022 година, 93,8 отсто од од приватните компании планираат инвестиции. Вкупниот планиран износ на инвестиции на овие компании изнесува 161.054.020 евра. Ова се податоците од анкетата што ја спроведе Стопанската комора на Северна Македонија меѓу своите членки, на тема „Инвестиции на компаниите членки на СКСМ во следните 12 месеци ( септември 2021 – август 2022 година)”. (more…)

Продолжи со читањеПопуларно