Connect with us

Компании

Оглас за вработување во Штедилница Можности

Објавено

на

Градете ја својата кариера и развивајте се како професионалец во примената на ИТ технологиите во областа на финансии и банкарство со Штедилница Можности.

Штедилница Можности вработува:
Дата база администратор во оддел за апликативен софтвер, во сектор ИТ

Работни задачи:

 • Администрација на бази на податоци и анализа на податоци во база,
 • Анализа на функционалности на банкарската апликација,
 • Изработка на различни извештаи и прегледи од базата на податоци, а во врска со работењето на штедилницата,
 • Корисничка поддршка за работење со софтверски продукти,
 • Комуникацијата со развивачот на софтверот за примени барања од корисници,
 • Го следи развојот на сите барањата за промени во банкарската апликација,
 • Креирање и ажурирање на техичките упатства за корисниците за употреба на апликативните решенија.
 • Водење на соодветна документација од делокругот на работењето,
 • Спроведување на примени барања од корисници,
 • Постојана комуникација со корисниците и развивачот на софтверот.
  Дата база администраторот, заедно со остантите членови на тимот во ИТ сектор ќе учествува во:
 • Креирањето и имплементацијата на политиките и процедурите за воведување на софтверски решенија, и
 • Корисничка поддршка за работење со софтверски продукти.

Потребни квалификации и вештини:

 • Соодветно познавање на SQL, PL/SQL, и познавање на Oracle DB (основно или друго ниво)
 • Високо образование и/или средно образование со соодветно работно искуство.
 • Самоиницијативност и способност за тимска работа.
 • Добри комуникациски способности.
 • Мотивираност за проучување, совладување и примена на нови методологии, техники и технологии.

Штедилница Можности нуди одлични услови за работа и можност за стручно усовршување, како и напредок и развој во кариерата во интересна и динамична работна средина.

Заинтересираните кандидати, кои сакаат да станат дел од успешниот тим на Штедилница Можности, потребно е да испратат CV на e-mail: rabota@moznosti.com.mk и contact@moznosti.com.mk, до 30.03.2023 година.

Вашите апликации за вработување ќе бидат третирани со строга доверливост.

Кандидатите што ќе аплицираат, а исполнуваат критериуми од овој Оглас, ќе бидат поканети на интервју.

Компании

Зголемени платите на вработените во КАМ за 25% во споредба со лани

Објавено

на

КАМ доследно ја имплементира својата стратегија на континуирано вложување во вработените, а како резултат на тоа бележи раст на платите на своите вработени за 25 отсто во споредба со септември минатата година. Последното зголемување се однесува на вработените во администрација каде просечната исплатена месечна нето плата изнесува 53.000 денари. (more…)

Продолжи со читање

Компании

АЕТМ објавува нов Jавен повик за зајакнување на дигиталните вештини и отварање нови е-продавници: „Дигитално подготвени за е-трговија“

Објавено

на

Асоцијацијата за е-трговија на Македонија – AETM, во рамки на проектот „Дигитално подготвени за Е-Трговија” објавува Јавен повик за учество на заинтересирани компании во програмата за поддршка на микро, мали и средни претпријатија и регистрирани индувидуални производители кои доаѓаат од следниве три сектори: (more…)

Продолжи со читање

Компании

ЕОС Матрикс: Зголемени инвестициите во откуп на побарувања во корпоративниот сектор

Објавено

на

Инвестициите во откуп на побарувања од корпоративниот сектор на ЕОС Матрикс се зголемија повеќе од двојно, споредено со претходниот период. Само во последната година компанијата инвестираше нешто околу 1 милион евра во побарувања од овој тип. (more…)

Продолжи со читање

Популарно