Connect with us

Банки

Оглас за вработување во Шпаркасе Банка Македонија – Служба за маркетинг и комуникации

Објавено

на

Аплицирајте во Шпаркасе Банка и искористете ја можноста за исклучителна кариера во секој поглед. Покрај предизвиците и шансата за личен и професионален развој, ви даваме и можност да направите позитивно влијание врз околината, имплементирајќи ги вашите стратешки идеи, знаење и вештини за управување кои се неопходни за промоција на иновативноста и соработката.

Шпаркасе Банка Македонија АД Скопје објавува конкурс за позицијата „Помлад стручен соработник за маркетинг“ во Службата за маркетинг и комуникации.

Приклучете му се на тимот, доколку

 • Имате комуникациски и организациски способности, познавате и имате искуство во банкарско-финансискиот сектор.
 • Работите со медиуми, вршите медиумски анализи и истражувања, организирате ПР настани, пласирате информации за јавноста.
 • Имате способност да организирате настани и презентации, да работите и преговарате со доставувачи, како и да водите контрола на маркетинг трошоци.
 • Креирате комуникациски стратегии за социјалните мрежи.
 • Имате искуство во соработка со маркетинг агенција или со графички дизајн.
 • Следите стандарди за комуникакција на брендот, се придржувате до процедурите на работа, ефикасно управувате со време и сте ефикасни во извршувањето на обврските.
 • Спремни да работите во организација со корпоративна култура, да применувате  корпоративни стандарди и да се грижите за промоција и заштита на брендот.
 • Спремни сте за тимска работа, во канцеларија, но и работа на терен.

Вие имате

 • Завршено VII-1 степен, ВСС, Економски Факултет или Факултет за менаџмент и бизнис администрација, Факултет за комуникации, од насока – смер: Маркетинг, Финансиски менаџмент, Маркетинг менаџмент, Бизнис администрација, Менаџмент, Комуникации или Е-бизнис.
 • Активно познавање на англиски јазик; предност – познавање германски јазик, одлично познавање на работата со  компјутери  (Microsoft Office)
 • Искуство во маркетинг, комуникации, менаџмент, новинарство или графички дизајн од најмалку 3 години. За предност ќе се смета искуство во спроведување на маркетинг и комуникации во банкарскиот или финансискиот сектор.

Ние ви нудиме

 • Работно време: 40 часа неделно, од понеделник до петок, дневно од 08:00 до 16:00 часот, работа во една смена – претпладне.
 • Минимална основна месечна нето плата за бараното работно место од 25.000,00 денари, а максимална до 34.000,00 денари.

Изборот ќе се изврши во рок од 45, 90 или 120 дена во зависност од бројот на пристигнати апликации. Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат горенаведените услови потребно е да испратат резиме (CV) и придружно писмо со наведување на работното место и доказ (уверенија, дипломи, препораки) за исполнување на условите, по пошта, лично на адреса: ул.Македонија 9-11, Скопје или на hr@sparkasse.mk, најдоцна до 30.11.2018 г.

Само апликациите кои ги исполнуваат потребните квалификации и услови поткрепени со докази ќе бидат повикани на тестирање и интервју.

Пристигнатите апликации после наведениот рок, како и некомплетните апликации нема да бидат предмет на разгледување.

Домашни банки

НЛБ Потрошувачки кредити – Баш како што сакаш!

Објавено

на

НЛБ Банка во периодот од 11.03.2019 до 31.05.2019 година води промотивна кампања за сите кредити за физички лица. Во рамки на промотивната понуда, Банката меѓу другото, нуди нови потрошувачки кредити со пониски каматни стапки. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Стопанска банка АД-Скопје врши промена за водење сметки на пензионери

Објавено

на

Стопанска банка АД-Скопје ги известува своите клиенти дека, почнувајќи од 01.04.2019 ќе изврши промена на надоместокот за месечно водење на трансакциски и штедни сметки на пензионери. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Станбени кредити – Твој дом, твој избор!

Објавено

на

НЛБ Банка во периодот од 11.03.2019 до 31.05.2019 година води промотивна кампања за сите кредити за физички лица. Во рамки на промотивната понуда, Банката меѓу другото, нуди нови станбени кредити со пониски каматни стапки. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange