Connect with us

Банки

Оглас за вработување во Централна кооперативна банка АД Скопје

Објавено

на

Централна кооперативна банка АД Скопје, дел од групацијата ЦКБ Груп ЕАД има потреба од вработување на две лица на работно место Соработник – технолог за развој-програмер.

Дневно работно време: од 08:00 до 16:00 часот

Неделно работно време: понеделник – петок

За ова работно место главните задачи и одговорности воглавно се однесуваат на:

 • развој, планирање, одржување и дополнување на програмските решенија, бизнис анализа и технологија;
 • воведување на нови алати за релациски бази на податоци при развојот на апликациитe;
 • воведување и надзор на стандардите за заштита и квалитетот во информатичките системи;
 • менторство, советување и поддршка на корисничките старатели и корисници при развој и употреба на програмски решенија на компјутерските системи;
 • воведување нови технологии и стандарди за развој на програмските решенија;
 • координирање на надворешни изведувачи за развој на нови проектни решенија од областа на банкарската информатичка технологија;
 • планирање на стратегија и архитектура на компјутерските информатички процеси;

Избраниот кандидат треба да поседува:

 • Универзитетско образование од областа на компјутерски/информатички науки;
 • Соодветно работно искуство во областа на информациони системи;
 • Активно познавање и користење на SQL (предност е ORACLE) со активно користење на PL/SQL Developer и/или TOAD for Oracle;
 • Познавање на HTM,XML/XSD за креирање на извештаи и формулари;
 • Познавањa од full stack WEB програмирање (javascript, Vue.js, React, node.js – се смета за предност);
 • Мотивираност за проучување, совладување и примена на нови методологии, техники и технологии
 • Самоиницијативност и тимска работа во динамично окружување;
 • Одлични комуникациски способности;
 • Позитивен приод кон работата;
 • Познавање на англиски јазик.

За ова работнo места предвидена е основна нето плата од 30.000 до 62.000 денари во зависност од квалификациите и искуството на кандидатот.

Банката нуди одлични услови за работа и можност за стручно усовршување како и напредок и развој во кариерата. Доколку сакате да станете дел од успешниот тим на Централна кооперативна банка АД Скопје, испратете CV и пропратно писмо на: hr@ccbank.mk.

Огласот ќе биде активен заклучно со 18.08.2021 година.

Ненавремените и некомплетни апликации нема да бидат предмет на разгледување.  Само кандидатите со уредни и навремени апликации, а кои одговараат на условите наведени во огласот, ќе бидат поканети на интервју кое претставува дел од процесот на селекција на кандидати за вработување во Банката.

Рокот за избор на кандидати е од 45 до 120 дена по истекот на рокот за пријавување во зависност од бројот на пријавени кандидати.

Банки

Оглас за вработување во УНИБанка АД Скопје

Објавено

на

УНИБанка АД Скопје објавува Оглас за вработување на следнава работна позиција: (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во ТТК Банка АД Скопје

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје е универзална банка-партнер за малите и средните претпријатија, која креира вредности за своите акционери, клиенти и вработени, со помош на претприемачкиот и профитабилниот начин на размислување, оперативната ефикасност и градењето на долгорочно партнерство. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во Шпаркасе Банка АД Скопје

Објавено

на

Шпаркасе Банка АД Скопје е дел од Групацијата на Erste & Steiermärkische Sparkasse, со околу 200 години групациско искуство и повеќе од 120.000 клиенти во земјата. (more…)

Продолжи со читање


Популарно