Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Банки

Оглас за вработување во Халкбанк А.Д. Скопје

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје е брзорастечка банка составена од тим од млади, амбициозни и мотивирани вработени. Во согласност со нашата стратегија, ние сме секогаш отворени за нови, едуцирани, трудољубиви, високо мотивирани и талентирани кандидати за вработување. Истовремено, на членовите на нашиот тим им нудиме одлични работни услови, конкурентни примања и бенефиции, како и континуиран кариерен и професионален развој, кои што ја рефлектираат улогата на Банката како водечка финансиска институција во локалниот финансиско-банкарски сектор.

Согласно тековните потреби, процеси и активности во Халкбанк АД Скопје, објавуваме оглас за прием на пополнување на следната работна позиција во Банката:

Асистент за усогласеност со прописи во Централата на Халкбанк А.Д. Скопје Референца Бр. 001/2019

Основните квалификации и барања кои кандидатот треба да ги исполнува за оваа позиција се:

 • Завршено најмалку Високо образование – Правен или Економски Факултет;
 • Работно искуство на иста или слична позиција од најмалку 3 години;
 • Одлични познавања на англиски јазик за континуирана комуникација, пишување и читање.

Истовремено, кандидатот треба задолжително да ги поседува следните познавања, вештини и квалификации:

 • Познавање на регулативата во Република Македонија особено прописите поврзани со банкарското работење;
 • Следење и имплементација на меѓународната регулатива и пракса од областа на усогласеност со прописите;
 • Идентификување и следење на ризиците од неусогласеност на работењето на банката со прописите;
 • Проценка на ризикот од неусогласеност со прописите со цел да се разбере нивото на ризик, значењето и обемот на ниво на Банка;
 • Анализирање на евентуалните неправилности и проблемите со неусогласеност;
 • Давање предлози и превземање на активности за надминување на утврдените неусогласености;
 • Развивање, координирање и превземање на разни иницијативи за тестирање и следење на усогласеноста;
 • Придонесува за стабилни и ефективни контроли на усогласеност во рамките на организацијата;
 • Оцена на потенцијалното влијание од промените во прописите врз работењето на банката и врз нејзиното окружување;
 • Оцена на усогласеноста на новите производи, активности или системи во банката со прописите;
 • Давање на мислења во врска со примената на прописите;
 • Аналитичност, ориентираност кон решавање на проблеми и критичко размислување;
 • Соработува со други организациски единици со цел создадавање на култура на усогласеност;
 • Професионален пристап кон работните обврски;
 • Чесност и доверливост;
 • Одлични комуникациски вештини;
 • Професионален изглед и однесување;
 • Ефикасно менаџирање со време и почитување на рокови.

 

Доколку сте заинтересирани за позицијата, ве охрабруваме да аплицирате најдоцна до 20-ти јануари 2019 година на следниов е-маил: career@halkbank.mk со назнака: Референца Бр. 001/2019 – Асистент за усогласеност со прописи.

За да аплицирате, потребно е да ни доставите ваше резиме (CV) на англиски јазик со фотографија, како и мотивациско писмо на горенаведената е-маил адреса. Сите останати начини на аплицирање ќе се сметаат за невалидни.

Со доставувањето на вашата апликација потврдувате дека прифаќате вашата апликација и лични податоци да бидат земени во предвид за идните потреби од нови вработувања на Банката.

Напомена: Во процесот на селекција, само кандидатите кои ќе влезат во потесниот круг ќе бидат контактирани и повикани на тестирање и/или интервју.

Банки

Оглас за вработување во Охридска банка АД Скопје

Објавено

на

Охридска банка АД Скопје објавува оглас за вработување на:

РЕФЕРЕНТ ЗА ОДНОСИ СО КОРПОРАТИВНИ КЛИЕНТИ

(more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во Охридска банка АД Скопје

Објавено

на

Придружете се кон успешниот тим на професионалци, посветен кон издигнување на Охридска банка АД Скопје во референтна банка во односите со клиентите. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во Централна кооперативна банка

Објавено

на

Централна кооперативна банка АД Скопје, дел од групацијата ЦКБ Груп ЕАД има потреба од вработување на четири лица на работно место Соработник за клиентска услуга во дел од експозитурите во Скопје.  (more…)

Продолжи со читање
project

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange