Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Компании

Оглас за вработување во финансиско друштво ТИГО Фајнанс

Објавено

на

Финансиското друштво ТИГО Фајнанс ДООЕЛ Скопје е современа компанија која применува иновативна и модерна технологија, посветена на корисниците. Компанијата нуди брзи и лесни решенија за микрокредитирање на физички лица кои се достапни секому.

ТИГО Фајнанс се состои од тим на професионалци од областа на финансии, грижа за корисници и ИТ. Поради брз раст, компанијата има потреба од ангажман на нови вработени и за таа цел објавува оглас за Асистент за маркетинг.

Асистент за маркетинг  

Вистинскиот кандидат за оваа позиција треба да биде проактивен, флексибилен и ориентиран кон резултати, притоа имајќи позитивен став со цел градење на успешна компанија.

Позицијата вклучува:

 • Имплементација на стратегија за локални маркетинг активности во градовите каде компанијата има филијали
 • Објава на содржини на веб страна и пишување на објави за блог
 • Предлагање и развивање на идеи за креативни маркетинг кампањи
 • Следење на онлајн и офлајн кампањи
 • Контрола на маркетинг трошоци
 • Координација со дизајнери во однос на насоки за изработка на секаков вид на промотивни материјали
 • Организација на промотивни активности
 • Организација и учество на настани
 • Извршување на административна работа потребна за непречено функционирање на одделот
 • Следење на стандарди за комуникакција на брендот, придржување до процедурите на работа, ефикасно управување со време и ефикасно извршување на обврските.

Профил на кандидат:

 • ВСС (VII/1 степен) Eкономски факултет, насока Маркетинг
 • Претходно искуство во улогата на стручен соработнк за маркетинг од најмалку 2 години
 • Познавање на англиски јазик
 • Претходно искуство во ажурирање и одржување на веб страни, ќе се смета за предност
 • Разбирање за елементите на маркетинг (вклучувајќи традиционален и дигитален маркетинг)
 • Добра организација и посветување внимание на детали, аналитички вештини
 • Вештини за комуникација, пишување и презентација
 • Флексибилност и тимски дух

Услови од компанијата:

 • Современа и најнова технологија
 • Можност за напредување
 • Динамични работни услови во брзорастечка компанија

Доколку сте спремни за нов предизвик, испратете ја Вашата биографија и мотивационо писмо на македонски јазик на vrabotuvanje@tigo.mk.

Изборот ќе се изврши согласно условите и роковите во Законот за работните односи. ТИГО Фајнанс го задржува правото да не избере ниту еден кандидат. Со самото аплицирање, кандидатот се согласува неговите лични податоци наведени во биографијата и мотивационото писмо да бидат чувани во базата на податоци и обработувани од ТИГО Фајнанс во рок од 6 месеца од денот на истекот на рокот за избор. Кандидатот има право во секое време да ја повлече дадената согласност за чување и обработка на неговите лични податоци согласно Законот за заштита на лични податоци.

Компании

Огласи за вработување во КаСис – Интернационален Картичен Систем АД Скопје

Објавено

на

Интернационален Картичен Систем АД Скопје (КаСис), процесор за обработка на трансакции со платежни картички и персонализација е модерна, иновативна и технолошка компанија. Компанијата нуди можност за работа во динамична, квалитетна и пријатна работна средина со можност за личен развој и професионален напредок. Тимскиот дух e прва вредност на компанијата и значи многу повеќе отколку само заедничка работа.

Доколку себеси се препознавате во овие вредности, Интернационален Картичен Систем АД Скопје (КаСис) Ве поканува да доставите Апликација и да станете дел од тимот за следните позиции:

1.Инженер на систем – (3) извршители

Образование:

 • ВСП степен стручна подготовка – Електротехничи факултет / Факултет за информатички науки.

Опис на работно место и одговорности:

 • Подготовка, инсталирање и тестирање на нови системи;
 • Администрација на апликации;
 • Мониторирање на уреди и комуникациски линии;
 • Администрирање на канали на плаќања и веб сервиси;
 • Анализа на податоци;
 • Изработка на кориснички упатства и технички спецификации;
 • Познавање на работа со база на податоци и дизајн на ИТ Системите.

Способност:

 • Комуникативна и динамична личност со способност за преземање на иницијативи;
 • Тимски дух, позитивен став и однесување;
 • Способност за работа под притисок, справување со стрес и извршување повеќе работи истовремено во кратки временски рокови;
 • Прецизност, точност и аналитичен пристап во работењето;
 • Висок личен интегритет, деловен и професионален однос;
 • Познавање на англиски јазик читање и пишување;
 • Работно искуство поврзано со картично работење ќе биде земено како предност;
 • Познавање на SQL/SQL Plus ќе биде земено како предност;
 • Сертификати од завршени специјализирани курсеви и обуки ќе бидат земени како предност.

2. Систем aдминистратор – (1) извршител

Образование:

 • ВСП степен стручна подготовка – Електротехничи факултет / Факултет за информатички науки.

Опис на работно место и одговорности:

 • Проектирање, инсталација и надгледување на мрежна инфраструктура;
 • Конфигурирање на мрежни уреди (router, switch, firewall, ips);
 • Конфигурирање и администрирање на антивирус и антиспам филтри;
 • Конфигурирање и администрирање на мрежна инфраструктура;
 • Администрирање  на регуларни резервни копии;
 • Изготвување на детална техничка документација, мрежни дијаграми, мрежна инфраструктура и слична документација;
 • Следење на сигурност на мрежна инфраструктира и превенција од неовластен пристап;
 • Конфигурирање и администрирање на IP телефонија;
 • Конфигурирање и надгледување на виртуелна околина (пр.VMWARE);
 • Конфигурирање и одржување на MS Windows и Linux OS;
 • Администрирање на Domain Controller.

Способност:

 • Комуникативна и динамична личност со способност за преземање на иницијативи;
 • Тимски дух, позитивен став и однесување;
 • Способност за работа под притисок, справување со стрес и извршување повеќе работи истовремено во кратки временски рокови;
 • Прецизност, точност и аналитичен пристап во работењето;
 • Висок личен интегритет, деловен и професионален однос;
 • Познавање на англиски јазик читање и пишување;
 • Сертификати од завршени специјализирани курсеви и обуки ќе бидат земени како предност.

3. Техничар за помош на корисниците – (1) извршител

Образование 

 • ССП – техничка насока.

Опис на работно место и одговорности:

 • 24/7 дежурен центар;
 • Подготовка на извештаи;
 • Мониторинг на системи и линии;
 • Контакт со банки / клиенти.

Способност:

 • Комуникативна и динамична личност;
 • Тимски дух, позитивен став и однесување;
 • Способност за работа под притисок, справување со стрес и извршување повеќе работи истовремено во кратки временски рокови;
 • Потврда за завршена обука од областа на комуникациските вештини ќе биде земено како предност.

Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат наведените услови, потребно е да испратат кратка биографија на македонски јазик и мотивационо писмо на адреса: Кузман Јосифовски Питу бр.1 Скопје најдоцна до 30.11.2019година.

Со испраќање на Вашата апликација давате согласност Вашите податоци да бидат задржани и користени од Компанијата во рок од една 1 година.

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во Таргет Груп Доо Скопје

Објавено

на

Друштвото за трговија и услуги ТАРГЕТ ГРУП ДОО Скопје, компанија за бизнис информации објавува:

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ
НА 2 (две) ЛИЦА НА ПОЗИЦИЈА АГЕНТ ЗА ПРОДАЖБА
(more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во ТИГО Фајнанс

Објавено

на

Tigo Finance is a leading fintech company in the region, providing a scope of financial services, including payday and consumer loans. Based on the proven experience and achievements in the industry with headquarters in Skopje the company aims to offer microfinance services to private inpiduals with the simplest, quickest and most convenient borrowing process for the customer.

(more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange