Connect with us

Компании

Оглас за вработување во ФД M Кеш Македонија ДООЕЛ Скопје

Објавено

на

Финансиско друштво M Кеш Македонија ДООЕЛ Скопје е небанкарска финансиска институција, специјализирана за брзо одобрување и исплата на мали, необезбедени потрошувачки кредити.

Финансиско друштво М Кеш Македонија е финансиска институција, дел е од Management Financial Group (MFG), која обезбедува финансиски услуги во Бугарија, Украина, Романија, Полска,Чешка и Македонија.

Како резултат на брзата експанзија како преку онлајн услугите така и преку директната услуга во Продавниците за пари и одржување на позицијата лидери на пазарот, ФД М КЕШ Македонија ДООЕЛ Скопје има потреба од

БИЗНИС АНАЛИТИЧАР

Примарната цел на бизнис аналитичар е преку соодветни анализи потребите на клиентите да ги претворат во нови продукти, услуги и профити за компанијата. Бизнис аналитичарите играат клучна улога во продуктивноста, ефикасноста и профитабилноста на компанијата.

Опис на работни задачи:

 • Ад хок анализи;
 • Анализа и документирање на потребите на корисниците на услугите;
 • Соработка со маркетинг менаџер, изработка на кампањи за постигнување на посакувани резултати;
 • Управување со промени на договорените барањата во однос на рок и содржина, за да се обезбеди договорените рокови да бидат исполнети;
 • Подготовка на извештаи и анализи за портфолиото на клиенти;
 • Креирање на нови и иновативни начини за следење и анализа на процесите на работа;
 • Тесна соработка со менџерите и ИТ оддел за да се обезбедат најдобри резултати;
 • Исполнување на проектни активности според дефинирани проектни задачи;
 • Дефинирање на задачи за извршување;
 • Контрола (тестирање) на резултатот на доделените задачи;
 • Организирање и спроведување на обуки според кориснички потреби;
 • Подготовка на Извештаи за статус на проект;
 • Поддршка на клиенти и одржување на имплементиран систем;
 • Подготвување на технички извештаи со собирање, анализирање и сумирање на информации и трендови;
 • Дневни, неделни и месечни прегледи и анализи на тековните процеси користејќи оперативни метрика и извештаи.

Потребни квалификации:

 • Високо образование;
 • Минимум 1 година работно искуство во областа;
 • Работа со компјутери (Word, Excel, Outlook…);
 • Напредно познавање на економска терминологија која се користи во областа на корпоративен менаџмент;
 • Напредно познавање на бизнис процеси.

Очекувани способности и вештини:

 • Одлични аналитички вештини;
 • Напредни комуникациски вештини;
 • Напредни вештини за пишување;
 • Вештина за работа на повеќе проекти и менаџирање на сопственото време;
 • Основно ниво на техничко знаење;
 • Способност за тимска работа;
 • Посветеност.

Компанијата нуди:

 • Компетитивна плата;
 • Пријателска работна атмосфера;
 • Динамична и одговорна работа со постојан раст;
 • Работа со тим од професионалци и индивидулаци, кои веруваат во интегритет, тимска работа и отворена комуникација;
 • Можност за внатрешни и надворешни обуки за усовршување во областа.

Доколку сметате дека одговарате на барањата на компанијата, доставете го вашето  CV на електронската адреса: bjanka.katru@mcash.mk, со назнака “Бизнис аналитичар”.

Финансиско друштво М КЕШ Македонија гарантира доверливост на сите апликации за работа, a ќе ги исконтактира само одобрените кандидати во потесниот круг на избор.

Компании

Зголемени платите на вработените во КАМ за 25% во споредба со лани

Објавено

на

КАМ доследно ја имплементира својата стратегија на континуирано вложување во вработените, а како резултат на тоа бележи раст на платите на своите вработени за 25 отсто во споредба со септември минатата година. Последното зголемување се однесува на вработените во администрација каде просечната исплатена месечна нето плата изнесува 53.000 денари. (more…)

Продолжи со читање

Компании

АЕТМ објавува нов Jавен повик за зајакнување на дигиталните вештини и отварање нови е-продавници: „Дигитално подготвени за е-трговија“

Објавено

на

Асоцијацијата за е-трговија на Македонија – AETM, во рамки на проектот „Дигитално подготвени за Е-Трговија” објавува Јавен повик за учество на заинтересирани компании во програмата за поддршка на микро, мали и средни претпријатија и регистрирани индувидуални производители кои доаѓаат од следниве три сектори: (more…)

Продолжи со читање

Компании

ЕОС Матрикс: Зголемени инвестициите во откуп на побарувања во корпоративниот сектор

Објавено

на

Инвестициите во откуп на побарувања од корпоративниот сектор на ЕОС Матрикс се зголемија повеќе од двојно, споредено со претходниот период. Само во последната година компанијата инвестираше нешто околу 1 милион евра во побарувања од овој тип. (more…)

Продолжи со читање

Популарно