Connect with us

Компании

Оглас за вработување во ФД M Кеш Македонија ДООЕЛ Скопје

Објавено

на

Финансиско друштво M Кеш Македонија ДООЕЛ Скопје е небанкарска финансиска институција, специјализирана за брзо одобрување и исплата на мали, необезбедени потрошувачки кредити.
Финансиско друштво М КЕШ Македонија е финансиска институција, дел е од Management Financial Group (MFG), која обезбедува финансиски услуги во Бугарија, Украина, Романија, Полска, Чешка и Македонија.

Како резултат на брзата експанзија како преку онлајн услугите така и преку директната услуга во Продавниците за пари и одржување на позицијата лидери на пазарот, ФД М КЕШ Македонија ДООЕЛ Скопје има потреба од Проект менаџер.

Примарната цел на проект менаџерот е преку соодветно планирање, водење и координирање на проекти да придонесе за успешно рабоење на компанијата. Проектниот менаџер игра клучна улога во  остварување на стратегијата на компанијата.

Опис на работни задачи:

 • Организирање контролира и управување со планирањето и спроведувањето на доделениот проект;
 • Дефинирање на  целите, обемот на проектот и очекуваните резултати;
 • Дефинирање на задачите на проектот и обезбедување ресурси;
 • Подготовка на  буџет на доделениот проект, управување со истиот  и следење на трошоците;
 • Развивање методи и техники за контрола на доделениот проект, проценка на ризик;
 • Подготвува план и распоред за термините во секоја фаза од доделениот проект;
 • Утврдување на  членовите на проектниот тим, ја координира нивната работа и им помага во процесот на имплементација на проектот;
 • Развивање стратегија за комуникација со проектниот тим и предлага план за комуникација;
 • Иницирање и организирање состаноци со проектниот тим за идентификување и решавање на проблемите;
 • Следење на  спроведувањето на роковите на проектот во секоја фаза;
 • Подготвување проценка за квалитетот и резултатите од завршените проекти и известува за нив до неговиот директен менаџер.

Потребни квалификации:

 • Високо обраование;
 • Минимум две години искуство во водење проекти, односно искуство на иста или слична позиција:
 • Ќе се смета за  предност доколку има искуство во финансиски сектор;
 • Искуство во менаџирање проекти;
 • Познавање на Scrum и Kanban програм;
 • Одлично познавање на MS Office пакетот;
 • Одлично познавање на Англиски јазик.

Очекувани способности и вештини:

 • Одлични аналитички вештини;
 • Напредни комуникациски вештини;
 • Напредни вештини за пишување;
 • Вештина за работа на повеќе проекти и менаџирање на сопственото време;
 • Основно ниво на техничко знаење;
 • Способност за тимска работа;
 • Посветеност.

Компанијата нуди:

 • Компетитивна плата;
 • Пријателска работна атмосфера;
 • Динамична и одговорна работа со постојан раст;
 • Работа со тим од професионалци и индивидулаци, кои веруваат во интегритет,тимска работа и отворена комуникација;
 • Можност за внатрешни и надворешни обуки за усовршување во областа.

Доколку сметате дека одговарате на барањата на компанијата, доставете го вашето  CV на електронската адреса: careers@mcash.mk, со назнака “Проект менаџер”.

Финансиско друштво М КЕШ Македонија гарантира доверливост на сите апликации за работа, a ќе ги исконтактира само одобрените кандидати во потесниот круг на избор.

Компании

ЕОС Груп истражување: Инфлацијата и енергетската криза создадоа загриженост за финансиската иднина кај граѓаните во Европа

Објавено

на

Околу 47% од потрошувачите во Европската Унија и земјите од Југоисточна Европа се загрижени за својата финансиска иднина, покажува истражувањето на потрошувачите што го спроведе Групацијата ЕОС („EOС Group“). Истражувањето е спроведено во првата половина од 2023 година во земјите членки на Европската Унија, Швајцарија и земјите од Југоисточна Европа. Главни причини за ваквиот тренд се високата инфлација која ги зголеми трошоците за живот и енергетската криза, која минатата година донесе историски највисок раст на цените. Најмногу како резултат на овие два фактора, 53% од испитаниците одговориле дека станале повеќе ценовно чувствителни, а 44% од нив купувале производи на распродажба, односно со пониски цени, додека 33% избегнувале непотребни трошоци и ја намалиле личната потрошувачка. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Групацијата Иуте ги објавува неревидираните резултати за првата половина од 2023 година

Објавено

на

Иуте групацијата со седиште во Талин-Естонија, водечка европска групација за лични финансии, неодамна од Иутекредит се ребрендираше во Иуте, посочувајќи дека отсега па натаму обемот на работа и услуги на пазарот оди надвор од рамките на кредитирање и ќе вклучува услуги за плаќање, банкарство и осигурување. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во Штедилница Можности

Објавено

на

Градете ја својата кариера и развивајте се како професионалец во областа на кредитирање и финансии со Штедилница Можности. Ако се идентификувате со визијата и мисијата на компанијата и ве интересира кредитирање и финансии,
Штедилница Можности вработува: (more…)

Продолжи со читање

Популарно