Connect with us

Банки

Оглас за вработување во УНИБанка АД Скопје

Објавено

на

УНИБанка АД Скопје објавува Оглас за вработување на следнава работна позиција:

Референт во Сектор Девизна документарна контрола

Потребни квалификации:

 • Високо стручно образование;
 • Одлични способности за тимска работа, комуникација и меѓучовечки односи;
 • Одлични аналитички способности и способност за писмено известување;
 • Способност за самостојно планирање, организирање и навремено исполнување на задачите;
 • Познавање на англиски јазик, како и напредно користење на MS Office.

Одговорност и задачи:

 • Ги познава, разбира и почитува прописите и законите кои ја регулираат дејноста во Секторот;
 • Ги контролира документите за отварање и ажурирање на нерезидентни сметки;
 • Врши контрола и реализација на валутни налози за плаќање од резиденти и нерезиденти;
 • Врши распоред на денарски и валутни приливи на клиентски сметки или времени сметки на клиентите;
 • Затвара девизни сметки на барање на клиентот, ликвидација, стечај;
 • Постапува по оставински решенија;
 • Врши попис и архивирање на плаќањата и досиејата на нерезидентите;
 • Постапување по барања на извршители;
 • Контрола за документација за приливи и одливи во кеш;
 • Контакт со клиенти и експозитурите на Банката;
 • Изработува извештаи на Банката до надворешните институции (НБРСМ, УЈП);

Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат горенаведените критериуми, потребно е да испратат кратка биографија на македонски јазик на: jobs@unibank.com.mk, најдоцна до 05.05.2022 година.

Со пријавување на објавениот оглас, ќе се смета дека се согласувате Банката да може да ги собира, обработува и чува Вашите лични податоци за потребите на процесот на регрутација за цело време додека трае истиот, а по завршувањето на истиот податоците може да се чуваат во базата на податоци на Банката за регрутациски потреби согласно законсите прописи.

Согласноста може да ја повлечете во секое време со доставување на барање за истото на следниот линк: zlp@unibank.com.mk.

Банки

Оглас за вработување во Шпаркасе Банка АД Скопје

Објавено

на

Шпаркасе Банка АД Скопје е дел од Групацијата на Erste & Steiermärkische Sparkasse, со околу 200 години групациско искуство и повеќе од 120.000 клиенти во земјата. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во Централна кооперативна банка АД Скопје

Објавено

на

Централна кооперативна банка АД Скопје, дел од групацијата ЦКБ Груп ЕАД има потреба од вработување на едно лице на работно место Соработник за клиентска услуга во Експозитура Битола. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во УНИБанка АД Скопје

Објавено

на

УНИБанка АД Скопје објавува Оглас за вработување на следнава работна позиција: (more…)

Продолжи со читање


Популарно