Connect with us

Банки

Оглас за вработување во УНИБанка АД Скопје

Објавено

на

УНИБанка АД Скопје објавува Оглас за вработување на следнава работна позиција:

Референт во Сектор Back Office на Трежри, Депозити и SWIFT во Дирекција Платни системи

Потребни квалификации:

 • Високо стручно образование;
 • Најмалку 2 години релевантно работно искуство на иста или слична позиција;
 • Да поседува ACI Operations Certificate;
 • Одлични способности за тимска работа, комуникација и меѓучовечки односи;
 • Одлични аналитички способности и способност за писмено известување;
 • Способност за самостојно планирање, организирање и навремено исполнување на задачите;
 • Одлично познавање (вербално и писмено) на англиски јазик, како и напредно користење на MS Office.

Одговорност и задачи:

 • Ги познава и почитува прописите и законите кои ја регулираат дејноста во Дирекцијата;
 • Врши контрола, авторизација и реализација на FX трансакции, Money Market трансакции, трансакции со хартии од вредност;
 • Врши трансфери на девизи, активности со ефектива;
 • Води сметки на домашни и странски банки;
 • Врши проверка и обработка на изводи од домашни и странски банки и спроведува активности во врска со пресметка, плаќања и наплати на провизии по основ на девизно работење;
 • Врши верификација и авторизација на SWIFT пораки;
 • Врши контрола на дневно порамнување на MONEY GRAM трансакции;
 • Извршува активности на депозитна администрација;
 • Израбoтува законски и интерни извештаи.

Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат горенаведените критериуми, потребно е да испратат кратка биографија на e-mail: jobs@unibank.com.mk, најдoцна дo 30.09.2021 гoдина.

Се согласувам Банката да може да ги собира, обработува и чува моите лични податоци за потребите на процесот на регрутација за цело време додека трае истиот, а по завршувањето на истиот податоците може да се чуваат во базата на податоци на Банката за регрутациски потреби согласно законсите прописи.

Согласноста може да ја повлечете во секое време со доставување на барање за истото на следниот линк: zlp@unibank.com.mk

Банки

Оглас за вработување во НЛБ Банка АД Скопје

Објавено

на

НЛБ Банка е една од водечките Банки во Р.С.Македонија и лидер на пазарот во делот на современи банкарски услуги. Својот успех го темели на тимот на посветени вработени, висококвалитетните стандарди во
работењето, модерната инфраструктура на информатичката технологија и успешната пазарна стратегија. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во УНИБанка АД Скопје

Објавено

на

Ако твојата желба е работа во динамична работна атмосфера со беспрекорни колеги и одлични услови за развој, пријави се на огласот и придружи се кон успешниот тим на професионалци на УНИБанка АД Скопје.

(more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во НЛБ Банка АД Скопје

Објавено

на

НЛБ Банка е една од водечките Банки во Р.С.Македонија и лидер на пазарот во делот на современи банкарски услуги. Својот успех го темели на тимот на посветени вработени, висококвалитетните стандарди во работењето, модерната инфраструктура на информатичката технологија и успешната пазарна стратегија. (more…)

Продолжи со читање


Популарно