Connect with us

Банки

Оглас за вработување во УНИБанка АД Скопје

Објавено

на

УНИБанка АД Скопје објавува Оглас за вработување на 1 (еден) извршител на следнава работна позиција:

Администратор за системски софтвер

Образование:

 • VII – 1 степен стручна подготовка – Диплома од универзитетско образование од компјутерски и телекомуникациски технологии.

Опис на работно место и одговорности:

 • Инсталирање, конфигурирање и администрирање на MS Windows оперативни системи;
 • Администрирање Active Directory околинана MS Windows Server;
 • Администрирање на MS Exchange server;
 • Администрирање  на Domain Controller;
 • Конфигурирање и надгледување на виртуелна околина VMware виртуелни платформи;
 • Конфигурирање и администрација на Linux оперативни системи;
 • Конфигурирање на антивирус и антиспам филтри;
 • Администрирање на резервни копии и системи со резервни копии;
 • Следење на сигурност на серверска инфраструктура и превенција од неовластен пристап;
 • Изготвување на детална техничка документација.

Способности:

 • Комуникативна и динамична личност со способност за преземање на иницијативи;
 • Тимски дух, позитивен став и однесување;
 • Способност за работа под притисок, справување со стрес и извршување повеќе работи истовремено во кратки временски рокови;
 • Добри организациски вештини, личниот интегритет и професионален однос;
 • Прецизност, точност и аналитичен пристап во работењето;
 • Висок личен интегритет, деловен и професионален однос;
 • Поседување на возачка дозвола од Б категорија без старател;
 • Познавање на англиски јазик читање и пишување;
 • Сертификати од завршени специјализирани курсеви и обуки ќе бидат земени како предност;
 • Претходно работно искуство како систем администратор VMware, Unix/Linux OS, MSSql, MySQL, Oracle, MS Exchange ќе биде земено како предност.

Заинтересираните кандидати потребно е да испратат кратка биографија (CV) на македонски јазик на: jobs@unibank.com.mk со Subject: ”Оглас за Администратор за системски софтвер”, најдоцна до 30.12.2020 година.

Знаењето на кандидатите кои ги исполнуваат условите ќе биде проверено и потврдено преку писмено и усно тестирање.

Банки

Оглас за вработување на Референт за кредитна администрација во Силк Роуд Банка

Објавено

на

Силк Роуд Банка АД Скопје нуди можност за работа во динамична, квалитетна и пријатна работна средина, со можност за личен развој и професионален напредок.  (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување на Референт за плаќања во Силк Роуд Банка

Објавено

на

Силк Роуд Банка АД Скопје нуди можност за работа во динамична, квалитетна и пријатна работна средина, со можност за личен развој и професионален напредок.  (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување на Специјалист за апликативни решенија во Силк Роуд Банка

Објавено

на

Силк Роуд Банка АД Скопје нуди можност за работа во динамична, квалитетна и пријатна работна средина, со можност за личен развој и професионален напредок.  (more…)

Продолжи со читањеПопуларно