Connect with us

Компании

Оглас за вработување во Триглав Пензиско Друштво

Објавено

на

Одлична шанса да се приклучите кон реномирана меѓународна финансиска групација и да станете дел од Секторот за инвестиции како:

СТРУЧЕН СОРАБОТНИК
ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ИНВЕСТИЦИСКО ПОРТФОЛИО

Одговорности и задачи:

 • Следење на случувањата на домашните и странските финансиски пазари и останати настани од интерес на инвестициските портфолија на фондовите;
 • Инвестирање на средствата на фондовите на домашните и странските пазари;
 • Следење на квалитетот на хартиите од вредност;
 • Почитување на условите и ограничувањата од законската и подзаконската регулатива во процесот на инвестирање;
 • Следење на одделни видови на ризици поврзани со портфолијата на фондовите;
 • Подготовка на анализи на финансиски инструменти и предлози за инвестирање;
 • Координирање, следење и надзор на целокупниот процес на инвестирање;
 • Воспоставување на деловни контакти;
 • Менторство и пренос на знаења.

Услови:

 • Универзитетска диплома во релевантна област (економија, финансии или еквивалентна област);
 • Професионална квалификација ќе се смета како предност (положено испит за инвестиционен советник или друг соодветен испит од надлежна институција во странство);
 • Активно познавање на англиски јазик;
 • Пожелно, но незадолжително познавање на регулативата од областа на задолжително и доброволно капитално финансирано пензиско осигурување;
 • Одлични комуникациски и организациски способности, како и способност за независна и самостојна работа;
 • Способност за критичко и аналитичко мислење, антиципативно расудување и одлучување, како и усно и писмено известување;
 • Стручно користење на MS Office.

Компанијата нуди:

 • Интересна и динамична работа, можност за личен и стручен развој;
 • Работа со современи технологии и непрекинато стекнување нови знаења;
 • Стручно усовршување, посета на курсеви за дополнување на знаењето;
 • Работно место во седиштето на Друштвото во Скопје;
 • Дополнителни бенефити при користење на производите на Групацијата;

Доколку сте заинтересирани и квалификувани за наведената позиција, аплицирајте со поднесување на Вашето CV на македонски јазик на: info@triglavpenzisko.mk

Пријавувањето можете да го извршите најдоцна до 20 јули 2021 година.

Единствено квалификуваните кандидати во потесен избор ќе бидат понатаму контактирани.

Друштво за управување со задолжителни и доброволни пензиски фондови
ТРИГЛАВ ПЕНЗИСКО ДРУШТВО АД СКОПЈЕ
Ул. Бул. 8ми Септември 18, кат  2-Карпош, Скопје
Емаил: info@triglavpenzisko.mk

Компании

Зголемени платите на вработените во КАМ за 25% во споредба со лани

Објавено

на

КАМ доследно ја имплементира својата стратегија на континуирано вложување во вработените, а како резултат на тоа бележи раст на платите на своите вработени за 25 отсто во споредба со септември минатата година. Последното зголемување се однесува на вработените во администрација каде просечната исплатена месечна нето плата изнесува 53.000 денари. (more…)

Продолжи со читање

Компании

АЕТМ објавува нов Jавен повик за зајакнување на дигиталните вештини и отварање нови е-продавници: „Дигитално подготвени за е-трговија“

Објавено

на

Асоцијацијата за е-трговија на Македонија – AETM, во рамки на проектот „Дигитално подготвени за Е-Трговија” објавува Јавен повик за учество на заинтересирани компании во програмата за поддршка на микро, мали и средни претпријатија и регистрирани индувидуални производители кои доаѓаат од следниве три сектори: (more…)

Продолжи со читање

Компании

ЕОС Матрикс: Зголемени инвестициите во откуп на побарувања во корпоративниот сектор

Објавено

на

Инвестициите во откуп на побарувања од корпоративниот сектор на ЕОС Матрикс се зголемија повеќе од двојно, споредено со претходниот период. Само во последната година компанијата инвестираше нешто околу 1 милион евра во побарувања од овој тип. (more…)

Продолжи со читање

Популарно