Connect with us

Компании

Оглас за вработување во Триглав осигурување АД Скопје

Објавено

на

Триглав Осигурување АД, Скопје објавува оглас за вработување на:

Проектант аналитичар

РАБОТНИ ЗАДАЧИ И ОДГОВОРНОСТИ:

 • Ги анализира барањата на корисниците за промена на апликативното решение, учествува во дефинирање на барањата за промена, учествува во тестирањето и имплементацијата на промените;
 • Координира и прецизира барања, ја следи реализацијата на програмските модули за кои е задолжен;
 • Учествува во изработка на технологии на работењето и креирање на технолошки процеси и процедури со цел автоматизација на процесите и адекватни апликативни програмски решенија;
 • Разработува деловни барања за поединечните делови на ИС;
 • Советување и поддршка на корисници при развој и употреба на програмски решенија;
 • Изработува техничка и корисничка документација врзана за работата на апликативната програмска опрема;
 • Учествува во проектни и работни групи во врска со имплементација на проекти во Друштвото и на ниво на цела Групација Триглав;
 • Го следи развојот на подрачјето на работа и постојано стручно се надградува.

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ, ИСКУСТВО И ОБРАЗОВАНИЕ:

 • Напредно познавање на Т-SQL I администрација SQL Server;
 • Напредно познавање и искуство во работа со (C#, .NET)
 • Искуство во имплементација на проекти;
 • Познавање на англиски јазик;
 • Самоиницијативност, посветеност, прецизност, проактивност, одговорност;
 • Високо образование од информатичка или друга соодветнa насока.

КОМПАНИЈАТА НУДИ:

 • Интересна и динамична работа, можност за личен и стручен развој;
 • Работа со современи технологии и непрекинато стекнување нови знаења;
 • Соработка на проекти во меѓународна околина;
 • Стручно усовршување, посета на курсеви за дополнување на знаењето во земјата и странство;
 • Работно место во седиштето на Друштвото во Скопје.

Кратка биографија (CV), мотивациско писмо и останати документи (потврди, сертификати и стекнати лиценци) може да испратите на e-mail: vrabotuvanje@triglav.mk.

Само кандидатите кои ќе влезат во потесниот избор ќе бидат повикани на интервју.

Компании

Онлајн купување и пари назад

Објавено

на

Онлајн пазарувањето го упростивме го направивме сега поедноставен! Креиравме брз и практичен начин со кој не само можете да пазарувате преку интернет кај саканата онлајн продавница туку и да добивате предности. Имате можност да заштедите и време и пари. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Триглав ја задржа цврстата капитална позиција и високата добивка за време на пандемијата

Објавено

на

Агенцијата за кредитен рејтинг S&P Global Ratings (во продолжение S&P, или агенција), по извршениот редовен годишен преглед, на ден 13.9.2021 година на Групацијата Триглав, а со тоа и на нејзиното матично друштво и на друштвото ќерка Позаваровалница Триглав РЕ, повторно им ги потврди долгорочната кредитна оценка и бонитетната оценка на финансиска моќ “A” со стабилна среднорочна прогноза. Високиот рејтинг е одраз на солидната капитализираност на Групацијата Триглав и на нејзиното стабилно,
профитабилно работење, поддржано од дисциплинирано преземање ризици во осигурување, користење сигурна заштита преку реосигурување и економијата на опсег, како и други предности на доминантната пазарна позиција во регионот и во Словенија. Кредитниот рејтинг “A” потекнува исклучиво од самостојниот профил на кредитен ризик на Групацијата. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Во следните 12 месеци приватните компании планираат да инвестираат над 160 милиони евра

Објавено

на

Во периодот септември 2021 – август 2022 година, 93,8 отсто од од приватните компании планираат инвестиции. Вкупниот планиран износ на инвестиции на овие компании изнесува 161.054.020 евра. Ова се податоците од анкетата што ја спроведе Стопанската комора на Северна Македонија меѓу своите членки, на тема „Инвестиции на компаниите членки на СКСМ во следните 12 месеци ( септември 2021 – август 2022 година)”. (more…)

Продолжи со читањеПопуларно