Connect with us

Компании

Оглас за вработување во Триглав Осигурување Живот

Објавено

на

Триглав Осигурување Живот АД Скопје има потреба од следната работна позиција:

СОВЕТНИК ЗА ПРОДАЖБА НА ОСИГУРУВАЊЕ НА ЖИВОТ
(Во седиштето на Друштвото во Скопје)

Работни задачи и одговорности:

  • Реализација на планот на продажба преку посета на клиенти, склучување и продажба на осигурување на живот
  • Стручно усовршување, посета на обуки за дополнување на знаењето во земјата и странство;
  • Обновување и зголемување на сопственото портфолио на осигурување
  • Грижа за сигурна иднина и живот со насмевка

Компанијата очекува:

  • Високо или средно образование од економска или сродна област
  • Возачка дозвола Б категорија, поседување сопствено возило ќе се смета за предност
  • Одлични комуникациски, организациски и презентациски вештини
  • Амбициозност и желба за учење
  • Самоиницијативност, проактивност, одговорност и насоченост кон остварување на продажни резултати

Кратка биографија (CV), мотивациско писмо и останати документи (потврди, сертификати и стекнати лиценци) може да испратите на адреса:,,бул.8-ми Септември бр.16, Скопје или на емаил: vrabotuvanje@triglav.mk, не подоцна од 22.03.2021 година.

Само кандидатите кои ќе влезат во потесниот избор ќе бидат повикани на интервју.

Компании

Онлајн купување и пари назад

Објавено

на

Онлајн пазарувањето го упростивме го направивме сега поедноставен! Креиравме брз и практичен начин со кој не само можете да пазарувате преку интернет кај саканата онлајн продавница туку и да добивате предности. Имате можност да заштедите и време и пари. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Триглав ја задржа цврстата капитална позиција и високата добивка за време на пандемијата

Објавено

на

Агенцијата за кредитен рејтинг S&P Global Ratings (во продолжение S&P, или агенција), по извршениот редовен годишен преглед, на ден 13.9.2021 година на Групацијата Триглав, а со тоа и на нејзиното матично друштво и на друштвото ќерка Позаваровалница Триглав РЕ, повторно им ги потврди долгорочната кредитна оценка и бонитетната оценка на финансиска моќ “A” со стабилна среднорочна прогноза. Високиот рејтинг е одраз на солидната капитализираност на Групацијата Триглав и на нејзиното стабилно,
профитабилно работење, поддржано од дисциплинирано преземање ризици во осигурување, користење сигурна заштита преку реосигурување и економијата на опсег, како и други предности на доминантната пазарна позиција во регионот и во Словенија. Кредитниот рејтинг “A” потекнува исклучиво од самостојниот профил на кредитен ризик на Групацијата. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Во следните 12 месеци приватните компании планираат да инвестираат над 160 милиони евра

Објавено

на

Во периодот септември 2021 – август 2022 година, 93,8 отсто од од приватните компании планираат инвестиции. Вкупниот планиран износ на инвестиции на овие компании изнесува 161.054.020 евра. Ова се податоците од анкетата што ја спроведе Стопанската комора на Северна Македонија меѓу своите членки, на тема „Инвестиции на компаниите членки на СКСМ во следните 12 месеци ( септември 2021 – август 2022 година)”. (more…)

Продолжи со читањеПопуларно