Connect with us

Компании

Оглас за вработување во ТИГО Фајнанс

Објавено

на

ТИГО Фајнанс е водечка финтек компанија во регионот која обезбедува обсег на финансиски услуги. Врз основа на докажаното искуство и достигнувања во индустријата со седиште во Скопје, компанијата има за цел да понуди микрофинансиски услуги на приватни лица на наједноставен и најбрз начин.

Дали и вас ви е важно постојано да ги подобрувате вашите професионални вештини, напредувањето во кариерата и рамнотежата помеѓу работата и приватниот живот? Со ТИГО Фајнанс, можете да ги живеете секој ден сите овие вредности.

Тимот на ТИГО Фајнанс се најголемата вредност на компанијата и тие го прават Тиго неверојатно место за учење, работа и создавање на иднината.

Поради брзиот раст на компанијата, потребни им се ведри и вредни колеги кои ќе ја пополнат позицијата:

Специјалист за наплата

Вистинскиот кандидат за оваа позиција е проактивен, флексибилен и ориентиран кон резултати, со цел градење на успешна компанија, притоа имајќи позитивен став во обезбедување на исклучителни услуги кон корисниците.

Позицијата вклучува:

 • Патување и посета на клиенти кои доцнат со плаќање
 • Информирање за достапните опции за избегнување на зголемување на долгови
 • Одлична просторна ориентација во населени места
 • Управување со сопствен обем на работа и приоретизирање врз основа на географската област за да се обезбеди продуктивност
 • Одлична комуникација со клиенти
 • Работа согласно процедури за редовна наплата
 • На оваа позиција вработениот одговара пред Менаџер за наплата на побарувања

Профил на кандидат:

 • Искуство во наплата се смета за предност
 • Одлични комуникациски вештини
 • Вештини за преговарање и убедување
 • Внимание на детали и ориентираност кон резултати
 • Професионалност и почитување на приватноста и податоците на клиентите
 • Флексибилност за извршување на работните задачи во сите општини во РМ
 • Возачка дозвола Б категорија

Услови од компанијата:

 • Работно време понеделник до петок 08.00-16.00 часот
 • Современа и најнова технологија
 • Атрактивен пакет на бонуси
 • Велнес програми и придобивки од попусти
 • Дополнително колективно осигурување
 • Можност за напредување
 • Динамични работни услови во брзорастечка компанија
 • Службено возило

Доколку сметате дека сте вистински кандидат кој може да изгради цврсто фокусирана организациска култура, испратете Ваша биографија и мотивационо писмо на македонски јазик на vrabotuvanje@tigo.mk.

Компанијата е работодавач кој нуди еднакви можности за сите. Со аплицирање на овој профил, вашата апликација ќе стане дел од базата на потенцијални кандидати на компанијата.

Изборот ќе се изврши согласно условите и роковите во Законот за работните односи. ТИГО Фајнанс го задржува правото да не избере ниту еден кандидат.

Компании

Во тешки околности, раст на приходите и добивката на Групацијата Триглав

Објавено

на

Во тешките околности од првиот квартал од 2022 година, Групацијата Триглав ги зголеми вкупните приходи за 12% (442,9 милиони евра) и го зголеми обемот на бруто полисираната осигурителна премија (407,1 милиони евра) за 10% во споредба со истиот период минатата година. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во Штедилница Можности

Објавено

на

Градете ја својата кариера и развивајте се како професионалец во областа на кредитирање и финансии со Штедилница Можности. Ако се идентификувате со визијата и мисијата на компанијата и ве интересира кредитирање и финансии, Штедилница Можности вработува: (more…)

Продолжи со читање

Компании

Ванчо Чифлиганец и Адора ќе добијат енормни 3,1 милиони евра дивиденда од Комерцијална банка!

Објавено

на

Во периодот од 01.01-31.12.2021 година Комерцијална банка АД Скопје од своето работење оствари добивка пред оданочување во износ од 2.504,6 милиони денари наспроти 2.067,1 милиони денари во 2020 година, што претставува пораст од 21,2%. Планираната добивка за анализираниот период е реализирана со 127,1%. Данокот на добивка во 2021 година изнесува 200,3 милиони денари, а нето-добивката за годината изнесува 2.304,3 милиони денари, или 20,5% повеќе во однос на минатата година. (more…)

Продолжи со читање


Популарно