Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Банки

Оглас за вработување во Стопанска банка а.д. Битола

Објавено

на

Службата за човечки ресурси за потребите на Секторот за работа со правни лица, Служба за SME клиенти, објавува Оглас за ангажирање еден (1) извршител на работното место Самостоен стручен соработник 2 за SME клиенти.

Заинтересираните кандидати треба да ги исполнуваат следните услови:

 •   Економски факултет;
 •   Работно искуство во банкарството во делот на работа со правни лица (корпоративно кредитирање);
 •   Добро познавање на целокупното банкарско работење, многу добро познавање на финансиската анализа и процена на бонитетот – кредитоспособноста на претпријатијата, анализа на финансиски показатели;
 •   Англиски јазик;
 •   Одлично познавање и работа на компјутер (MS Office).

Работни задачи и одговорности на работното место:

 • Се грижи за остварување на поставените цели, го следи испонувањето на планот, резултатите од работењето и споредбата со планските задачи,
 • Се грижи за коминтентите, другите служби во Банката и претпоставените да ги добијат потребните информации на време,
 • Одговорен е за работењето на клиентите кои согласно критериумите на сегментација на клиентите спаѓаат во категоријата на SME и микро правни лица, спрема својата изложеност, депозити или промет во денарскиот или девизиниот платен промет,како и согласно билансната сума и вкупните остварени приходи согласно годишните финансиски извештаи,
 •   Во корелација со својот претпоставен даваат предлог одлуки до недлежниот кредитен одбор за одлучување по барањата за кредитни продукити на клиентите
 •   Разговара со клинтите,
 •   Во соработка со службата за управување со средства ги договара изворите на финансирање,
 •   Дава предлози за нови производи,
 •   Активно контактирање со сите клиенти, најмалку два до четри пати во годината,
 •   Анализира кредитини барања, оценка на обезбедувањето,во согласност со политиките и процедурите на банката,
 •   За бонитетот на клиентите се консултираат со вработениот од Службата за кредитен ризик,
 •   Ги следи пласманите и подмирувањето на обврските на клиентите,

 

Банки

Оглас за вработување во УНИБанка АД Скопје

Објавено

на

УНИБанка АД Скопје објавува Оглас за вработување на 1 (еден) извршител на следнава работна позиција:

Раководител на експозитура Пробиштип

(more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во Централна кооперативна банка

Објавено

на

Централна кооперативна банка АД Скопје, дел од групацијата ЦКБ Груп ЕАД има потреба од вработување на едно лице на работно место Стручен соработник – проценител на неопределено време. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во Охридска банка

Објавено

на

Придружете се кон успешниот тим на професионалци, посветен кон издигнување на Охридска банка Сосиете Женерал во референтна банка во односите со клиентите.
Оваа цел може да се оствари само со вистинските луѓе и со вистинскиот тим – преку заедничка работа и градење на тимскиот дух. Тимскиот дух e прва вредност на Охридска банка и значи многу повеќе отколку само заедничка работа. Значи формирање цврсти и трајни релации засновани на почитување и доверба.  Професионализмот и иновацијата го дополнуваат тимскиот дух, а вредности кои се ценат се и одговорноста и посветеноста кон остварување резултати. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange