Connect with us

Банки

Оглас за вработување во Силк Роуд Банка АД Скопје

Објавено

на

СИЛК РОУД БАНКА АД СКОПЈЕ нуди можност за работа во динамична, квалитетна и пријатна работна средина, со можност за личен развој и професионален напредок.

Банката вработува РЕФЕРЕНТ ЗА КРЕДИТЕН РИЗИК во Служба за управување со ризици.

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните обврски:

 • Универзитетска диплома пожелно во банкарство/финансии или друга релевантна област;
 • 3 (три) години работно искуство, по можност во областа на управување со ризици во банкарското работење;
 • Добро познавање на регулативата за управување со ризиците во банкарското работење;
 • Добро познавање на техниките за управување со ризиците;
 • Подготовка на извештаи (регулаторни и интерни) и анализи за управување со ризиците;
 • Спроведување на процесот на класификација на клиентот во категорија на ризик и пресметка на исправката на вредност во согласност со регулативата од НБРСМ;
 • Активно учество во изработката и развојот на интерни методологии, модели и интерни акти во областа на управување со ризиците;
 • Учество во  процесот на проценка, мерење и извештајност на адекватноста на капиталот, согласно на важечката регулатива – адекватност на капиталот, процес на интерен капитал, интерна ликвидност, стрес тестирање;
 • Спроведување на финансиска анализа на клиент и утврдување на кредитна способност;
 • Одлично познавање на MS Office;
 • Активно користење на англискиот јазик.

Избраниот кандидат треба да поседува:

 • Одлични аналитички вештини;
 • Одлични организациони вештини;
 • Високо ниво на комуникациски вештини;
 • Спремност да се почитуваат и активно поддржуваат вредностите на Банката.

Работното време е 8 часа дневно, односно 40 часа неделно, од понеделник до петок.

Заинтересираните кандидати своето CV заедно со мотивациско писмо на македонски јазик може да ги достават на: hr@silkroadbank.com.mk со назнака “Референт за кредитен ризик”, најдоцна до 22.09.2021 година.

Банки

Оглас за вработување во НЛБ Банка АД Скопје

Објавено

на

НЛБ Банка е една од водечките Банки во Р.С.Македонија и лидер на пазарот во делот на современи банкарски услуги. Својот успех го темели на тимот на посветени вработени, висококвалитетните стандарди во работењето, модерната инфраструктура на информатичката технологија и успешната пазарна стратегија. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за платена практична работа во УНИБанка АД Скопје

Објавено

на

УНИБанка се промовираше како лидер во средната група на Банки во Република Северна Македонија, со ова зазема централно место на финансискиот пазар.

(more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување на Самостоен финансиски аналитичар во НЛБ Банка АД Скопје

Објавено

на

НЛБ Банка е една од водечките Банки во Р.С.Македонија и лидер на пазарот во делот на современи банкарски услуги. Својот успех го темели на тимот на посветени вработени, висококвалитетните стандарди во работењето, модерната инфраструктура на информатичката технологија и успешната пазарна стратегија. (more…)

Продолжи со читањеПопуларно