Connect with us

Банки

Оглас за вработување во Силк Роуд Банка АД Скопје

Објавено

на

СИЛК РОУД БАНКА АД СКОПЈЕ нуди можност за работа во динамична, квалитетна и пријатна работна средина, со можност за личен развој и професионален напредок.

Банката вработува ЗАМЕНИК РАКОВОДИТЕЛ НА ЕКСПОЗИТУРА ВО ОХРИД, во Служба за мрежа на експозитури.

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните обврски:

 • Ги надгледува и координира активностите на банкарските службеници во експозитурата и предлага мерки за нивно подобрување;
 • Го поддржува функционирањето на експозитурата во соработка со соодветните единици на Банката со цел да осигури правилно работење;
 • Ги постигнува таргетите за пораст на продажбата, приходите и одржување квалитетно ниво на услуга на клиентите;
 • Ги спроведува и обезбедува соодветните процеси согласно правилата, политиките и процедурите на Банката;
 • Учествува во извршувањето на активностите во рамки на директните контакти со клиентите;
 • Се грижи испораката на потребните документи на клиентите до соодветните единици на Банката да се изврши навремено и исправно;
 • Дејствува како врска со другите единици на Банката со цел подобро да одговори на потребите на клиентите и да го обезбеди нивното задоволство;
 • Го контролира билансот во банкоматите и благајните во Експозитурата;
 • Осигурува постојана примена на политиката за спречување на перење пари и финансирање тероризам во секојдневните деловни активности;
 • Ги прегледува сметководствените документи во однос на нивната соодветност со клиентските / корпоративните сметки

Избраниот кандидат треба да поседува:

 • Универзитетска диплома од областа на економија, финансии и банкарство;
 • Најмалку 2 години искуство, по можност соодветна раководна позиција во банкарски сектор;
 • Одлично познавање на MS Office (Word, Excel, Power Point);
 • Одлично познавање на англиски јазик;
 • Добри организациски вештини;
 • Високо ниво на комуникациски и преговарачки вештини;
 • Одлични продажни вештини;
 • Способност да го следи пазарот и да воочува деловни можности;
 • Можност за самостојна работа;
 • Флексибилност и иницијативност.

Работното време е 8 часа дневно, односно 40 часа неделно, од понеделник до петок.

Заинтересираните кандидати своето CV заедно со мотивационо писмо на македонски јазик може да ги достават на: hr@silkroadbank.com.mk со назнака ”Заменик раководител на експозитура во Охрид“ најдоцна до 13.09.2021 година.

Банки

Оглас за вработување во НЛБ Банка АД Скопје

Објавено

на

НЛБ Банка е една од водечките Банки во Р.С.Македонија и лидер на пазарот во делот на современи банкарски услуги. Својот успех го темели на тимот на посветени вработени, висококвалитетните стандарди во работењето, модерната инфраструктура на информатичката технологија и успешната пазарна стратегија. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за платена практична работа во УНИБанка АД Скопје

Објавено

на

УНИБанка се промовираше како лидер во средната група на Банки во Република Северна Македонија, со ова зазема централно место на финансискиот пазар.

(more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување на Самостоен финансиски аналитичар во НЛБ Банка АД Скопје

Објавено

на

НЛБ Банка е една од водечките Банки во Р.С.Македонија и лидер на пазарот во делот на современи банкарски услуги. Својот успех го темели на тимот на посветени вработени, висококвалитетните стандарди во работењето, модерната инфраструктура на информатичката технологија и успешната пазарна стратегија. (more…)

Продолжи со читањеПопуларно