Connect with us

Банки

Оглас за вработување во Силк Роуд Банка АД Скопје

Објавено

на

СИЛК РОУД БАНКА АД СКОПЈЕ нуди можност за работа во динамична, квалитетна и пријатна работна средина, со можност за личен развој и професионален напредок.

Банката вработува РЕФЕРЕНТ ЗА КРЕДИТЕН РИЗИК во Служба за управување со ризици.

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните квалификации:

 • Универзитетска диплома пожелно во банкарство/финансии или друга релевантна област
 • 3 (три) години работно искуство, по можност во областа на управување со ризици во банкарското работење
 • Добро познавање на регулативата за управување со ризиците во банкарското работење
 • Добро познавање на техниките за управување со ризиците
 • Подготовка на извештаи (регулаторни и интерни) и анализи за управување со ризиците
 • Спроведување на процесот на класификација на клиентот во категорија на ризик и пресметка на исправката на вредност во согласност со регулативата од НБРСМ
 • Активно учество во изработката и развојот на интерни методологии, модели и интерни акти во областа на управување со ризиците
 • Учество во  процесот на проценка, мерење и извештајност на адекватноста на капиталот, согласно на важечката регулатива – адекватност на капиталот, процес на интерен капитал, интерна ликвидност, стрес тестирање
 • Спроведување на финансиска анализа на клиент и утврдување на кредитна способност
 • Одлично познавање на MS Office
 • Активно користење на англискиот јазик

Избраниот кандидат треба да поседува:

 • Одлични аналитички вештини
 • Одлични организациони вештини
 • Високо ниво на комуникациски вештини
 • Спремност да се почитуваат и активно поддржуваат вредностите на Банката.

Работното време е 8 часа дневно, односно 40 часа неделно, од понеделник до петок.

Заинтересираните кандидати своето CV заедно со мотивациско писмо може да ги достават на: hr@silkroadbank.com.mk со назнака “Референт за кредитен ризик”, најдоцна до 12.03.2021 година.

Банки

Оглас за вработување во Силк Роуд Банка АД Скопје

Објавено

на

СИЛК РОУД БАНКА АД СКОПЈЕ нуди можност за работа во динамична, квалитетна и пријатна работна средина, со можност за личен развој и професионален напредок. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во Стопанска банка АД – Скопје

Објавено

на

топанска Банка АД Скопје, членка на  НБГ – најголемата финансиска групација  во Југоисточна Европа објавува:

О Г Л А С

За прием на работник на работно место

Администратор на картичен систем во Сектор за информатичка технологија

(more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во УНИБанка АД Скопје

Објавено

на

УНИБанка АД Скопје објавува Оглас за вработување на 1 (еден) извршител на следнава работна позиција:

Банкарски службеник во експозитура Велес (more…)

Продолжи со читање
Популарно