Connect with us

Банки

Оглас за вработување во Силк Роад АД Скопје

Објавено

на

Силк Роуд Банка АД Скопје нуди можност за работа во динамична, квалитетна и пријатна работна средина со можност за личен развој и професионален напредок.

Банката објавува оглас за вработување на:

ПРАВЕН СОВЕТНИК 

Каднидатите треба да ги исполнуваат следниве квалификации:

 • Универзитетска диплома за завршен правен факултет
 • Минимум 3 години работно искуство во банкарска/финансиска инситуција
 • Познавање на законска банкарска регулатива и подзаконски акти
 • Положен правосуден испит (пожелно)
 • Одлично познавање на англиски јазик
 • Одлично познавање на MS Office (Word,Excel)

Опис на работно место:

 • Ја подготвува целокупната правна документација за заштита на интересите на Банката на суд и пред другите органи, комуницира за потребите на следење на проткот на процедурите и ги ажурира документите
 • Врши координирање и надгледување на правните работи, за потребите на еднобразно спроведување на правните и придружните активности на Банката
 • Врши постојано следење на квалитетот и контрола на договорите од една гледна точка на зкаонитост и променливите одредби особено во стандарните договори и договорите општо доколку се разликуваат од стандардните,
 • Одговорен е за правната проверка на сите документи на Банката
 • Го регулира следењето на правната теорија и пракса за потребите на проучување на конкретни правни прашања од интерес на Банката
 • Го координира правното оценување на инструментите за обезбедување / колатералите за услугите / производите или трети страни (со што се определува правната солветност на средставата, се дефинираат правните аспекти и мерки во однос на воспоставување на колатералите, се извршуваат на колатералите)
 • Спроведува мерки за заштита на правните интереси на Банката ( застапување на суд во сите видови на спорови , како и пред административните тела и други државни органи, активности поврзани со заштита и извршување на активностите на Банката во согласност со Статутот и другите внатрешни акти, други правни активности поврзани со работењето на Банката
 • Одржува правилна и точна евиденција за правните спорови, правните оцени на ризикот од правните спорови
 • Дава правно советување и услуги во однос на клиентите , учествува во преговорите со клиентите на барање на поединечните единици на Банката.

Работното време е 8 часа дневно, односно 40 часа неделно, од понеделник до петок.

Заинтересираните кандидати своето CV заедно со мотивациско писмо може да ги достават на hr@silkroadbank.com.mk

Банки

Оглас за вработување во НЛБ Банка АД Скопје

Објавено

на

НЛБ Банка е една од водечките Банки во Р.С.Македонија и лидер на пазарот во делот на современи банкарски услуги. Својот успех го темели на тимот на посветени вработени, висококвалитетните стандарди во
работењето, модерната инфраструктура на информатичката технологија и успешната пазарна стратегија. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во УНИБанка АД Скопје

Објавено

на

Ако твојата желба е работа во динамична работна атмосфера со беспрекорни колеги и одлични услови за развој, пријави се на огласот и придружи се кон успешниот тим на професионалци на УНИБанка АД Скопје.

(more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во НЛБ Банка АД Скопје

Објавено

на

НЛБ Банка е една од водечките Банки во Р.С.Македонија и лидер на пазарот во делот на современи банкарски услуги. Својот успех го темели на тимот на посветени вработени, висококвалитетните стандарди во работењето, модерната инфраструктура на информатичката технологија и успешната пазарна стратегија. (more…)

Продолжи со читање


Популарно