Connect with us

Компании

Оглас за вработување во Проект 42

Објавено

на

ПРОЕКТ 42 е правен субјект со одобрена лиценца за управител, издадена од Регулаторната комисија за домување, чијашто примарна дејност е управување со заеднички делови на станбени, станбено-деловни и деловно-станбени објекти за домување.

Поради развојни цели на компанијата ПРОЕКТ 42 има потреба од работник на следнава позиција во Куманово:

ДИПЛОМИРАН ЕКОНОМИСТ​​

Компанијата нуди:

 • Динамична работна средина.
 • Свеж пристап кон работните обврски.
 • Можност за развој во компанијата.
 • Бонуси во зависност од видот и квалитетот на завршените задачи.
 • Пријатна работна атмосфера и работа со млад и мотивиран тим.

​Потребни квалификации:

 • Високо образование.
 • Со или без работно искуство.

Лични карактеристики:

 • Динамична личност со способност за преземање иницијативa.
 • Висок личен интегритет и професионален деловен однос.
 • Одлични организациски и комуникациски вештини.
 • Прецизен, точен и аналитичен пристап во работењето.
 • Способност за работа под притисок во кратки временски рокови.
 • Посветеност и одговорност.
 • Лојалност.

Заинтересираните кандидати може да ја испратат својата кратка биографија (CV) на емаил: vrabotuvanje@proekt42.mk.

Огласот трае 20 (дваесет) работни дена, сметано од денот на објавувањето на огласот, односно до 9.6.2020 година.

Изборот ќе се изврши во рок од 10 (десет) дена по истекот на рокот за пријавување.

Компании

Македонски Телеком оствари позитивен финансиски резултат во првата половина на 2022 година

Објавено

на

Според резултатите од работењето на компанијата во првата половина од 2022 година, Македонски Телеком и понатаму продолжува со раст и позитивни резултати и ја потврдува лидерска позиција на пазарот во повеќето сегменти. Приходите од продажбата се зголемени за 8,9 проценти во споредба со претходната година и изнесуваат 5,9 милијарди денари. Oперативната добивка пред камати, оданочување и амортизација (EBITDA) е зголемена за 1,3 проценти во споредба со истиот период од претходната година. (more…)

Продолжи со читање

Компании

ВФП АД Скопје оствари добивка од 33,7 милиони денари во 2021 година

Објавено

на

ВФП АД Скопје преку Македонска Берза објави финансиски податоци и податоци за дивидендатa за периодот 01.01.-31.12.2021 година. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Андријана Поповска именувана за извршен член на Одборот на директори на ВФП Фонд Менаџмент АД Скопје

Објавено

на

На 155-та седница на Комисијата за хартии од вредност на Република Северна Македонија што се одржа на 21 јули 2022 година, КХВ даде согласност за именување на Андријана Поповска за извршен член на Одборот на директори на Друштвото за управување со отворени и затворени инвестициски фондови ВФП Фонд Менаџмент АД Скопје. (more…)

Продолжи со читање


Популарно