Connect with us

Банки

Оглас за вработување во Охридска банка АД Скопје

Објавено

на

Придружете се кон успешниот тим на професионалци, посветен кон издигнување на Охридска банка во референтна банка во односите со клиентите.

Оваа цел може да се оствари само со вистинските луѓе и со вистинскиот тим – преку заедничка работа и градење на тимскиот дух.
Тимскиот дух e прва вредност на Охридска банка и значи многу повеќе отколку само заедничка работа. Значи формирање цврсти и трајни релации засновани на почитување и доверба. Професионализмот и иновацијата го дополнуваат тимскиот дух, а вредности кои се ценат се и одговорноста и посветеноста кон остварување резултати.

Доколку себеси се препознавате во овие вредности, Охридска банка АД Скопје ве поканува да станете дел од меѓународната групација Steiermärkische Sparkasse Group која може да ви понуди работа во динамично опкружување со бројни можности за обуки и развој, на позицијата:

Проценител на недвижен имот

ГЛАВНИ ЗАДАЧИ И ОДГОВОРНОСТИ ЗА ПОЗИЦИЈАТА:

 • Изготвува процени и репроцени од областа на градежништвото за потребите на кредитниот процес
 • Врши контрола и верификација на изготвени наоди и мислења од страна на надворешни лица ангажирани за давање консултански услуги од областа на градежништвото
 • Изготвува процени и го координира процесот на последователно мерење на вредноста на средствата преземени за наплата на побарувања
 • Дава предлози и мислења за организирање и унапредување на процесот на објективно мерење и следење на вредноста на средствата земени како обезбедување на кредитната изложеност
 • Дава предлози, милења и ја утврдува вредноста на средствата земени како обезбедување во тек на извршна постапка за наплата на побарувањата
 • Врши и други работи за потребите на Банката во согласност со инструкциите добиени од непосредниот раководител.

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ:

 • Високо образование – Економски, Правен или Градежен Факултет
 • Работно искуство од 3 години во областа
 • Одлично познавање на пазарот на недвижности
 • Лиценца за овластен проценител на недвижен имот согласно важечката законска регулатива
 • Одлично познавање на Aнглиски јазик
 • Одлично познавање на MS Office
 • Возачка дозвола – Б категорија
 • Одговорна, прецизна, проактивна личност, ориентирана кон остварување резултати, добри организациски и комуникациски вештини, доверливост, работа во динамична средина и ориентираност кон тимска работа.

Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат горенаведените услови потребно е да испратат Професионална биографија (CV), најдоцна до 30.06.2020 година на: kariera@ob.com.mk, со задолжителна назнака “Апликација за Проценител на недвижен имот”.

Со испраќање на Вашата апликација давате согласност Вашите податоци да бидат задржани и користени од Банката во рок од една (1) година.

Напомена:

Апликациите без назнака нема да бидат разгледувани.
Само селектираните кандидати ќе бидат контактирани за интервју.

Банки

Оглас за вработување во ПроКредит Банка

Објавено

на

The ProCredit Group is made up of socially responsible banks in developing countries and transition economies. ProCredit positions itself as the “Hausbank” for small and medium entreprises (SMEs) and for private inpiduals wishing to save and conduct their banking business on a fair and transparent basis. In this way the group strives to promote the segments of the population that contribute most to economic and social development. At a consolidated level the group is supervised by the German federal banking supervision authorities (BaFin and Bundesbank). The ProCredit group aims to combine high development impact with commercial success for its shareholders.

(more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во Халкбанк АД Скопје

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје е брзорастечка банка составена од тим од млади, амбициозни и мотивирани вработени. Во согласност со  стратегијата, Банката е секогаш отворена за нови, едуцирани, трудољубиви, високо мотивирани и талентирани кандидати за вработување. Истовремено, на членовите на тимот, Банката им нуди одлични работни услови, конкурентни примања и бенефиции, како и континуиран кариерен и професионален развој, кои што ја рефлектираат улогата на Халкбанк АД Скопје како водечка финансиска институција во локалниот финансиско-банкарски сектор. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во Централна кооперативна банка АД Скопје

Објавено

на

Централна кооперативна банка АД Скопје, дел од групацијата ЦКБ Груп ЕАД има потреба од вработување на едно лице на работно место Соработник за клиентска услуга во Експозитура Тетово.  (more…)

Продолжи со читање

Популарно