Connect with us

Банки

Оглас за вработување во Охридска банка Сосиете Женерал

Објавено

на

Придружете се кон успешниот тим на професионалци, посветен кон издигнување на Охридска банка Сосиете Женерал во референтна банка во односите со клиентите.
Оваа цел може да се оствари само со вистинските луѓе и со вистинскиот тим – преку заедничка работа и градење на тимскиот дух. Тимскиот дух e прва вредност на Охридска банка и значи многу повеќе отколку само заедничка работа. Значи формирање цврсти и трајни релации засновани на почитување и доверба.  Професионализмот и иновацијата го дополнуваат тимскиот дух, а вредности кои се ценат се и одговорноста и посветеноста кон остварување резултати.

Доколку себеси се препознавате во овие вредности, Охридска банка АД Скопје ве поканува да станете дел од меѓународна групација со над 150-годишна историја која може да ви понуди работа во динамично опкружување со бројни можности за обуки и развој, на позицијата:

Референт за денарска ликвидност и извештаи
Локација: Скопје

ГЛАВНИ ЗАДАЧИ И ОДГОВОРНОСТИ: 

 • Перманентно оперативно следење на дневната состојбата на денарската ликвидност, следење на расположливите средства и соодветно информирање;
 • Целосна евиденција, пресметки и следење на траскации и операции поврзани со активностите на дирекцијата, пресметки, курсирање на сметки, раскнижување на ставки од извод, вреднување пласмани од делокругот на ликвидност;
 • Пресметка на обврска за задолжителна резерва, следење и обезбедување на исполнување на обврската за задолжителна резерва во денари и девизи;
 • Креирање, визирање или авторизирање на СВИФТ комуникација поврзана со активности на дирекцијата;
 • Контрола на изложеност на транскациите од ФО/ според одлуката за лимити на банката.
 • Проверка на пресметките за економските ефектите од откуп/продажба на девизни средства;
 • Изработка на разни интерни прегледи  од делокругот на ликвидност.

ПОТРЕБНИ КВАЛИФИКАЦИИ: 

 • Високо образование, со предност во областа на економија, финансии и банкарство;
 • Пожелно е претходно работно искуство од најмалку 1 години на иста или слична позиција;
 • Развиени аналитички вештини;
 • Одлично познавање на Aнглиски јазик;
 • Одлично познавање на MS Office;
 • Тимски играч;
 • Одговорна, прецизна, проактивна личност, ориентирана кон остварување резултати.

Заинтересираните кандидати кои ги исполнуваат горенаведените услови потребно е да испратат Професионална биографија (CV), најдоцна до 04.11.2019 година на: kariera@ob.com.mk, со задолжителна назнака „Референт за денарска ликвидност и извештаи“.

Со испраќање на Вашата апликација давате согласност Вашите податоци да бидат задржани и користени од Банката во рок од една 1 година.

Напомена: 
Апликациите без назнака нема да бидат разгледувани.
Само селектираните кандидати ќе бидат контактирани за интервју.

Банки

Оглас за вработување во Централна кооперативна банка АД Скопје

Објавено

на

Централна кооперативна банка АД Скопје има потреба од вработување на 1 лицe за работно место Соработник за возен парк и одржување на возила и имот во Дирекцијата за административна подршка во Скопје. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во Централна кооперативна банка АД Скопје

Објавено

на

Централна кооперативна банка АД Скопје, дел од групацијата ЦКБ Груп ЕАД има потреба од вработување на две лица на работно место Соработник за клиентска услуга во Скопје. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во Шпаркасе Банка АД Скопје

Објавено

на

Шпаркасе Банка АД Скопје е дел од Групацијата на Erste & Steiermärkische Sparkasse, со околу 200 години групациско искуство и повеќе од 120.000 клиенти во земјата. (more…)

Продолжи со читање


Популарно