Connect with us

Компании

Оглас за вработување во ОМАДА Капитал Инвест

Објавено

на

ОМАДА КАПИТАЛ ИНВЕСТ ДООЕЛ Скопје, поради зголемување на обемот на работа ја објавува следнава слободна работна позиција:

Овластен сметководител

Основни квалификации:

 • Високо образование;
 • Лиценца за овластен сметководител;
 • Активно познавање на англиски јазик;
 • Активно работење со апликациите од Microsoft Office пакетот;
 • Задолжително претходно работно искуство од минимум 5 (пет) години.

Дополнителни услови и предности:

 • Добра вербална и пишана комуникација;
 • Способност за индивидуална и тимска работа;
 • Водење на комплетно финансиско и материјално сметководство согласно позитивните законски прописи;
 • Секојдневно водење на трговските книги;
 • Сите видови на финансиски и консалтинг услуги;
 • Изготвување на финансиски извештаи, обрасци и друга сметководствена документација, пријави и нивно поднесување до соодветните органи / институции;
 • Изготвување и поднесување на завршна сметка;
 • Административна работа.

Плата

 • 30.000,00 денари нето.

Напомена:

 • Прием на апликации (кратка биографија со слика) на: career@omadacapitalinvest.com;
 • Краен рок за прием на апликации 15.07.2020 година;
 • Апликациите кои не ги исполнуваат условите на огласот нема да се разгледуваат;
 • Само селектираните кандидати ќе бидат повикани на интервју.

Компании

Македонски Телеком оствари позитивен финансиски резултат во првата половина на 2022 година

Објавено

на

Според резултатите од работењето на компанијата во првата половина од 2022 година, Македонски Телеком и понатаму продолжува со раст и позитивни резултати и ја потврдува лидерска позиција на пазарот во повеќето сегменти. Приходите од продажбата се зголемени за 8,9 проценти во споредба со претходната година и изнесуваат 5,9 милијарди денари. Oперативната добивка пред камати, оданочување и амортизација (EBITDA) е зголемена за 1,3 проценти во споредба со истиот период од претходната година. (more…)

Продолжи со читање

Компании

ВФП АД Скопје оствари добивка од 33,7 милиони денари во 2021 година

Објавено

на

ВФП АД Скопје преку Македонска Берза објави финансиски податоци и податоци за дивидендатa за периодот 01.01.-31.12.2021 година. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Андријана Поповска именувана за извршен член на Одборот на директори на ВФП Фонд Менаџмент АД Скопје

Објавено

на

На 155-та седница на Комисијата за хартии од вредност на Република Северна Македонија што се одржа на 21 јули 2022 година, КХВ даде согласност за именување на Андријана Поповска за извршен член на Одборот на директори на Друштвото за управување со отворени и затворени инвестициски фондови ВФП Фонд Менаџмент АД Скопје. (more…)

Продолжи со читање


Популарно