Connect with us

Банки

Оглас за вработување во НЛБ Банка

Објавено

на

НЛБ Банка, една од водечките банки во Р. Македонија, нуди можност за вработување на следната работна позиција:

Проценител на недвижен имот

Главна цел на работното место е извршување на стручна техничко-технолошка проценка на вредноста на градежните објекти и опрема при воспоставување на заложно право – хипотека, следење на инвестициите во тек, како и изработка на стручни извештаи согласно потребите на процесот.

Улога во тимот:

 • Проценка на пазарната вредност на недвижен имот (градежни објекти) и опрема;
 • Спроведување репроценка на заложениот имот во Банката;
 • Соработка со надворешните проценители на банката и контрола на проценките извршени од страна на надворешни проценители;
 • Изработка на анализи и извештаи;
 • Континуирано следење на измените во законските прописи и други акти за проценка и данок на имот, како и следење на меѓународните стандарди за проценка на недвижен имот.

Потребни квалификации и компетенции:

 • Уверение за положен испит / Лиценца во областа за проценка на недвижен имот и опрема;
 • Напредно познавање на регулативата од областа на проценки и данок на имот;
 • Познавање / сертификат за меѓународни стандарди ќе се смета за предност;
 • Универзитетско образование од област на градежништво / архитектура ќе се смета за предност;
 • Високо ниво на пишан и говорен англиски јазик;
 • Напредно користење на Office пакетот;
 • Возачка дозвола од Б категоријa;
 • Прецизност, точност и аналитичен пристап во работењето;
 • Проактивен пристап во работата, способност за тимска работа и одлични комуникациски и организациски вештини.

Станете дел од  тимот на НЛБ Банка:

 • Работното место нуди предизвик за работа во динамична средина со користење на современи системи за проценка;
 • Интернационален тим на врвни професионалци, посветени на иновации;
 • Меѓусебната доверба и соработка се основни начела во работењето;
 • Можности за обука и кариерен развој;
 • Конкурентен пакет на плата и надоместоци.

Заинтересираните кандидати своите податоци можат да ги достават на следниот линк, најдоцна до четврток 21.02.2019 година.

Само кандидатите кои ги исполнуваат основните критериуми ќе бидат контактирани за интервју.

Банки

Оглас за вработување во Силк Роуд Банка АД Скопје

Објавено

на

СИЛК РОУД БАНКА АД СКОПЈЕ нуди можност за работа во динамична, квалитетна и пријатна работна средина, со можност за личен развој и професионален напредок.  (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во НЛБ Банка

Објавено

на

НЛБ Банка е една од водечките Банки во Р.Македонија и лидер на пазарот во делот на современи банкарски услуги. Својот успех го темели на имплементацијата на висококвалитетни стандарди во работењето, модерната инфраструктура на информатичката технологија и успешната пазарна стратегија. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во НЛБ Банка

Објавено

на

НЛБ Банка е една од водечките Банки во Р.Македонија и лидер на пазарот во делот на современи банкарски услуги. Својот успех го темели на имплементацијата на висококвалитетни стандарди во работењето, модерната инфраструктура на информатичката технологија и успешната пазарна стратегија. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange