Connect with us

Банки

Оглас за вработување во НЛБ Банка АД Скопје

Објавено

на

НЛБ Банка е една од водечките Банки во Р.С.Македонија и лидер на пазарот во делот на современи банкарски услуги. Својот успех го темели на тимот на посветени вработени, висококвалитетните стандарди во работењето, модерната инфраструктура на информатичката технологија и успешната пазарна стратегија.

Банката силно верува дека високо квалитетните вработени се најголем капитал и движечка сила, за таа цел Секторот за внатрешна ревизија во НЛБ Банка го зајакнува својот тим со потенцијални динамични и мотивирани кандидати заинтересирани за следното работно место:

ИТ Ревизор во Сектор за внатрешна ревизија

Работни цели:

 • Спроведување Ревизорски прегледи на развој, планирање, одржување и дополнување на хардверски и софтверски решенија, ревизорски прегледи на сигурност на информативниот систем, утврдување на ИТ ризиците поврзани со функционирање на банкарските ИТ системи  и предлагање на мерки за нивно надминување;
 • Следење на преземените мерки по издадени ревизорски препораки;
 • Самостојно планирање и извршување на ревизии на информационите системи на Банката, како и учество во заеднички ревизии на останатите функции во Банката;
 • Извршување на детални анализи за оценка на ефективноста и ефикасноста на ревидираниот процес/функција, како и неговата усогласеност со локалната регулатива и корпоративните политики и процедури;
 • Проценка на општата ефикасност на работењето на системите и сигурност на информативниот систем;
 • Следење и спроведување на интерните процедури и политики во делот на ИТ и сигурност на информативните системи;
 • Соработка со надворешни ревизорски куќи, внатрешната ревизија на НЛБ Групацијата, супервизија на НБРСМ и останати државни институции;
 • Учество во проектите за примена и усогласување на работењето на Банката согласно барањата на релевантните тела на Банката и НЛБ Групацијата, како и надворешни релевантни регулаторни тела, законски регулативи и стандарди.

Потребни квалификации и способности:

 • Универзитетско образование од областа на компјутерски / информатички науки;
 • Соодветно работно искуство во извршување на ИТ ревизии или искуство во областа на информациони системи;
 • Одлично познавање, специјализација и искуства во развој на хардверски и софтверски решенија во Microsoft околина;
 • Познавање на деловните банкарски технологии и процеси;
 • Професионални сертификати од областа (CISA, CISM или еквивалентно) и познавање и искуство во спроведување на Меѓународните стандарди за професионална практика на внатрешната ревизија, ќе се сметаат за дополнителна предност;
 • Спремност за самостојна работа и предлагање на нови методологии и пристапи во работата;
 • Способност за тимска работа и комуникациски вештини;
 • Аналитички вештини и способност за оценка, планирање, контрола и одлучување;
 • Одлично познавање на англиски јазик како и стручно и напредно користење на MS Office.

Мотив за да се придружите кон тимот на НЛБ Банка:

 • Препознатлив регионален бренд и современо работно опкружување;
 • Меѓусебната доверба и грижа за другиот се основни начела во работењето;
 • Напредна обука и индивидуален кариерен развој; менторство од врвни банкарски експерти;
 • Конкурентен пакет на плата и надоместоци.

Заинтересираните кандидати своите кратки биографии можат да ги достават на следниот линк со избирање на работната позиција најдоцна до 23.05.2021 година.

Само кандидатите кои ги исполнуваат основните критериуми ќе бидат контактирани за интервју.

НЛБ Банка е работодавач кој нуди еднакви можности за сите.
Најголем број од работните места во НЛБ Банка се пристапни за лица со физички попречености.

Банки

Оглас за вработување во Стопанска банка АД – Скопје

Објавено

на

Стопанска Банка АД Скопје, членка на  НБГ групацијата објавува оглас за вработување на Брокер во Дирекција за работа со хартии од вредност и брокерско – посреднички услуги во Сектор за средства и ликвидност. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Огласи за вработување во КаСис – Интернационален Картичен Систем АД Скопје

Објавено

на

Интернационален Картичен Систем АД Скопје (КаСис), процесор за обработка на трансакции со платежни картички и персонализација е модерна, иновативна и технолошка компанија. Компанијата нуди можност за работа во динамична, квалитетна и пријатна работна средина со можност за личен развој и професионален напредок. Тимскиот дух e прва вредност на компанијата и значи многу повеќе отколку само заедничка работа. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во Силк Роуд Банка АД Скопје

Објавено

на

СИЛК РОУД БАНКА АД СКОПЈЕ нуди можност за работа во динамична, квалитетна и пријатна работна средина, со можност за личен развој и професионален напредок.  (more…)

Продолжи со читање


Популарно