Connect with us

Банки

Оглас за вработување во НЛБ Банка АД Скопје

Објавено

на

НЛБ Банка е една од водечките Банки во Р.С.Македонија и лидер на пазарот во делот на современи банкарски услуги. Својот успех го темели на тимот на посветени вработени, висококвалитетните стандарди во работењето, модерната инфраструктура на информатичката технологија и успешната пазарна стратегија.

Доколку сакате да работите во областа на евиденција и плаќање на обврските на Банката кон трети лица по основ на користени добра и услуги, примена на даночната регулатива и интерните даночни политики на Банката и НЛБ Групацијата, Секторот за финансиско управување нуди можност за зајакнување на својот тим на успешни професионалци, НЛБ Банка Ве поканува и мотивира да се пријавите на отворената работна позиција:

Соработник за сметководство

Улога во тимот:

 • Старателство на податоци, шеми на раскнижување на приливи и одливи од жиро-сметката на Банката кон/од аналитичките евиденции и примена на законски одредби и интерни акти од областа;
 • Решавање на спорни приливи и на рекламации на приливи на жиро сметката на Банката;
 • Следење на наплата на побарувања од купувачи, координација со надлежни служби, пренос на сомнителни и спорни побарувања;
 • Изработка на излезни фактури, раскнижување приливи врз основа на излезни фактури, следење и наплата на побарувањата;
 • Работа во полето на даноците: персонален данок на доход, данок од добивка, донации и спонзорства, трансферни цени, задржан данок;
 • Подготовка прегледи/извештаи од областа за потребите на одлучување на Банката, НЛБ Групацијата и надворешни институции;
 • Примена на законска регулатива од даночната област, примена на политика на даночен штит, даночен консалтинг во Банката, подготовка на прегледи/извештаи од даночна област;
 • Комуникација со членките на НЛБ Групацијата по однос на побарувања, обврски и трошоци по интерни односи;
 • Комуникација со надворешни институции како Управа за јавни приходи, НБРМ и други органи и институции.

Вашиот профил:

 • Висока стручна подготовка (од економска или друга насока);
 • Минимум 2 години во сегментот на финансии;
 • Познавање од областа на сметководствените стандарди и даночна област ќе се смета за предност;
 • Одлично познавање на MS Office – MS Excel и MS PowerPoint;
 • Одлично познавање на англиски јазик;
 • Изразени иницијатива, комуникациски и тимски способности, темелен пристап кон работата и спремност за промени.

Мотив да се придружите на НЛБ тимот:

 • Препознатлив регионален бренд и современо работно опкружување;
 • Меѓусебната доверба и грижа за другиот се основни начела во работењето;
 • Напредна обука и индивидуален кариерен развој;
 • Менторство од врвни банкарски експерти;
 • Конкурентен пакет на плата и бенефиции, приватно здравствено осигурување.

Заинтересираните кандидати своите кратки биографии можат да ги достават на следниот линк со избирање на работната позиција или на: nlbkariera@nlb.mk, најдоцна до 30.11.2022 година (среда).

Само кандидатите кои ги исполнуваат основните критериуми ќе бидат контактирани за следните чекори до конечниот избор. НЛБ Банка е работодавач кој нуди еднакви можности за сите.

Банки

Оглас за вработување во НЛБ Банка АД Скопје

Објавено

на

Млади ентузијасти со или без работно искуство, НЛБ Банка АД Скопје ве мотивира да аплицирате на огласот за работа во експозитурите на Банката, во Деловниот сектор за управување со продажна мрежа за следнава работна позиција: (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во НЛБ Банка АД Скопје

Објавено

на

Службата за кредитни ризици за големи и средни претпријатија во рамки на Секторот за кредитни ризици го зајакнува својот тим на успешни професионалци. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во НЛБ Банка АД Скопје

Објавено

на

Центар за усогласување со прописите и интегритет на НЛБ Банка го зајакнува својот тим на успешни професионалци и нуди можност за работење во Сегментот за спречување на перење пари. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

https://austinpublishinggroup.com/a/judi-bola-euro-2024/ https://austinpublishinggroup.com/a/parlay/ https://austinpublishinggroup.com/a/judi-bola/ https://austinpublishinggroup.com/a/sbobet/ https://compendiumapp.com/comp/dominoqq/ https://bankarstvo.mk/wp-includes/bandarqq/ https://bankarstvo.mk/wp-includes/dominoqq/ https://tickerapp.agilesolutions.pe/wp-includes/js/pkv-games/ https://tickerapp.agilesolutions.pe/wp-includes/js/bandarqq/ https://tickerapp.agilesolutions.pe/wp-includes/js/dominoqq/ https://tickerapp.agilesolutions.pe/wp-includes/js/slot-depo-5k/ https://austinpublishinggroup.com/group/pkv-games/ https://austinpublishinggroup.com/group/bandarqq/ https://compendiumapp.com/comp/pkv-games/ https://compendiumapp.com/comp/bandarqq/ https://bankarstvo.mk/PCB/pkv-games/ http://compendium.pairserver.com/ http://compendium.pairserver.com/bandarqq/ http://compendium.pairserver.com/dominoqq/ http://compendium.pairserver.com/slot-depo-5k/ https://compendiumapp.com/app/slot-depo-5k/ https://compendiumapp.com/app/slot-depo-10k/ https://bankarstvo.mk/PCB/slot-depo-5k/ https://austinpublishinggroup.com/group/dominoqq/ https://austinpublishinggroup.com/group/slot-depo-5k/ https://austinpublishinggroup.com/group/slot77/ https://compendiumapp.com/ckeditor/judi-bola-euro-2024/ https://compendiumapp.com/ckeditor/sbobet/ https://compendiumapp.com/ckeditor/parlay/ https://sabriaromas.com.ar/wp-includes/js/pkv-games/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/pkv-games.html/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/bandarqq.html/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/dominoqq.html/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/slot-thailand.html/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/slot-depo-10k.html/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/slot-kakek-zeus.html/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/rtp-slot.html/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/parlay.html/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/sbobet.html/ https://st-geniez-dolt.com/css/images/pkv-games/ https://st-geniez-dolt.com/css/images/bandarqq/ http://128.199.219.76/img/pkv-games/ http://128.199.219.76/img/bandarqq/ http://128.199.219.76/img/dominoqq/ https://st-geniez-dolt.com/css/images/dominoqq/ https://www.knowafest.com/files/uploads/pkv-games.html/ https://www.knowafest.com/files/uploads/bandarqq.html/ https://www.knowafest.com/files/uploads/dominoqq.html https://www.knowafest.com/files/uploads/slot-depo-5k.html/ https://www.knowafest.com/files/uploads/slot-depo-10k.html/ https://www.knowafest.com/files/uploads/slot77.html/ https://tsamedicalspa.com/wp-includes/js/slot-5k/ https://gseda.nida.ac.th/wp-includes/js/pkv-games/ https://gseda.nida.ac.th/wp-includes/js/bandarqq/ https://gseda.nida.ac.th/wp-includes/js/dominoqq/