Connect with us

Банки

Оглас за вработување во НЛБ Банка АД Скопје

Објавено

на

НЛБ Банка Скопjе обjавува оглас за отворена работна позициjа во Секторот за финансиско управување при Службата за финансиска оператива во областа на пресметка и исплата на плати и други лични примања на вработени и на примена на даночната регулатива и интерните даночни политики на Банката и НЛБ Групациjата.

Доколку сакате да работите во оваа област ве мотивираме да се приjавите на отворената работна позициjа:

Соработник за сметководство/оператива
во Сектор за финансиско управување

Улога во тимот:

 • Старателство над податоци и примена на законски одредби за пресметка на плата;
 • Евиденциjа и исплата на други лични примања на вработени;
 • Евиденциjа и плаќање на даночни обврски на Банката по разни основи за вработени;
 • Управување со влезна документациjа, евиденциjа и плаќање на даночни обврски на Банката по основ на користени добра и услуги од невработени физички лица;
 • Управување со процесот на Задржан данок на доход (Witholding Tax) во Банката, водење постапка со УJП и давање консалтинг во Банката;
 • Подготовка прегледи/извештаи од областа за потребите на одлучување на Банката, НЛБ Групациjата и надворешни институции;
 • Примена на законска регулатива од даночната област, примена на Политика на даночен штит, даночен консалтинг во Банката, подготовка на прегледи/извештаи од даночна област;
 • Комуникациjа со надворешни институции Управа за jавни приходи, НБРМ и други органи и институции.

Вашиот профил:

 • Универзитетско образование;
 • Минимум 2 години работно искуство во сегментот на исплати на плати и управување со даноци;
 • Познавање од областа на сметководствените стандарди и даночна област;
 • Познавање на работа со дата бази и управување со податоци ќе се смета за предност;
 • Одлично познавање на MS Office – MS Excel и MS PowerPoint;
 • Одлично познавање на англиски jазик;
 • Изразени инициjатива, комуникациски и тимски способности, темелен пристап кон работата и спремност за промени.

Мотив да се придружите на НЛБ тимот:

 • Препознатлив регионален бренд и современо работно опкружување;
 • Меѓусебната доверба и грижа за другиот се основни начела во работењето;
 • Напредна обука и индивидуален кариерен развоj;
 • Конкурентен пакет на плата и надоместоци;
 • Приватно здравствено осигурување.

Заинтересираните кандидати своите кратки биографии и мотивациски писма можат да ги достават на: nlbkariera@nlb.mk, наjдоцна до 15.05.2023 година (понеделник).

Банки

Оглас за вработување во Силк Роуд Банка АД Скопје

Објавено

на

СИЛК РОУД БАНКА АД СКОПЈЕ нуди можност за работа во динамична, квалитетна и пријатна работна средина, со можност за личен развој и професионален напредок. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Огласи за вработување во Комерцијална банка АД Скопје

Објавено

на

Доколку имаш желба и амбиција за професионален и кариерен развој во финансиска институција со долгогодишна традиција, која гради стабилност, ефикасност и иновативност со успешен и посветен тим на професионалци, аплицирај за вработување во Комерцијална банка АД Скопје. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во Шпаркасе Банка АД Скопје

Објавено

на

Доколку имаш желба да бидеш дел од динамичен банкарски тим кој со отворен ум ги прифаќа секојдневните предизвици имаш позитивен пристап во работата, покажуваш ентузијазам секогаш да бидеш најдобар во тоа што го работиш, имаш желба да учиш и да се развиваш преку организацијата и се трудиш да изнајдеш иновативни и креативни начини за реализација на задачите, а воедно ти е важно да работиш во средина во која се вреднува тимскиот дух и фер однесување, Шпаркасе Банка ве охрабрува да се придружите на нивниот тим и заедно, секојдневно да ги живеете корпоративните вредности! (more…)

Продолжи со читање

Популарно