Connect with us

Банки

Оглас за вработување во НЛБ Банка АД Скопје

Објавено

на

НЛБ Банка нуди можност за развој на професионалните компетенции и доколку сe стремите кон постигнување на дополнителни резултати и унапредување на процесите, НЛБ Банка ве мотивира да аплицирате за работното место:

Финансиски аналитичар/моделар
Деловен сектор за финансиски пазари и средства

Улога во тимот на Службата за управување со биланси на Банката:

 • Дневно следење и управување со ликвидноста на Банката;
 • Управување со ликвидните резерви за постигнување на нивна оптимална структура од аспект на профитабилност и капитални барања;
 • Изработка на статички и динамични проекции на парични текови на Банката за управување со ликвидноста;
 • Анализа на макроекономските случувања и движења на меѓународните финансиските пазари и домашниот пазар;
 • Креирање на инвестициона стратегија за вложувања во хартии од вредност за потреби на Банкарската книга;
 • Месечно одредување и имплементирање на интерни трансферни цени и креирање на каматната политика на Банката;
 • Развој на модели во доменот на АЛМ подрачјето и имплементација и прилагодување на групациски финансиски модели;
 • Редовна соработка на групациски и локални задачи, проекти и модели;
 • Изработка на интерни акти по локална регулатива или Групациски стандарди.

Вашиот профил:

 • Универзитетско образование;
 • Минимум 2 години искуство во сегмент на управување со ликвидност и биланси, финансиско планирање, контролинг или управување со ризици;
 • Предност би имале кандидатите со компетенции и знаења од доменот на статистика, економетрија, математика, финансиско планирање, некредитни ризици;
 • Одлично познавање на англиски јазик како и стручно и напредно користење на MS Office.

Мотив да се придружите на НЛБ тимот:

 • Препознатлив регионален бренд и современо работно опкружување;
 • Континуирани обуки и индивидуален кариерен развој;
 • Конкурентен пакет на плата и надоместоци;
 • Приватно здравствено осигурување.

Заинтересираните кандидати своите кратки биографии и мотивациски писма можат да ги достават на: nlbkariera@nlb.mk, најдоцна до 10.03.2023 (петок).

Банки

Оглас за вработување во НЛБ Банка АД Скопје

Објавено

на

Службата за кредитни ризици за големи и средни претпријатија во рамки на Секторот за кредитни ризици го зајакнува својот тим на успешни професионалци. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во НЛБ Банка АД Скопје

Објавено

на

Центар за усогласување со прописите и интегритет на НЛБ Банка го зајакнува својот тим на успешни професионалци и нуди можност за работење во Сегментот за спречување на перење пари. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во ТТК Банка АД Скопје

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје има тековна потреба за вработување во Оддел за маркетинг и за таа цел објавува: (more…)

Продолжи со читање

Популарно

https://austinpublishinggroup.com/a/judi-bola-euro-2024/ https://austinpublishinggroup.com/a/parlay/ https://austinpublishinggroup.com/a/judi-bola/ https://austinpublishinggroup.com/a/sbobet/ https://compendiumapp.com/comp/dominoqq/ https://bankarstvo.mk/wp-includes/bandarqq/ https://bankarstvo.mk/wp-includes/dominoqq/ https://tickerapp.agilesolutions.pe/wp-includes/js/pkv-games/ https://tickerapp.agilesolutions.pe/wp-includes/js/bandarqq/ https://tickerapp.agilesolutions.pe/wp-includes/js/dominoqq/ https://tickerapp.agilesolutions.pe/wp-includes/js/slot-depo-5k/ https://austinpublishinggroup.com/group/pkv-games/ https://austinpublishinggroup.com/group/bandarqq/ https://compendiumapp.com/comp/pkv-games/ https://compendiumapp.com/comp/bandarqq/ https://bankarstvo.mk/PCB/pkv-games/ http://compendium.pairserver.com/ http://compendium.pairserver.com/bandarqq/ http://compendium.pairserver.com/dominoqq/ http://compendium.pairserver.com/slot-depo-5k/ https://compendiumapp.com/app/slot-depo-5k/ https://compendiumapp.com/app/slot-depo-10k/ https://bankarstvo.mk/PCB/slot-depo-5k/ https://austinpublishinggroup.com/group/dominoqq/ https://austinpublishinggroup.com/group/slot-depo-5k/ https://austinpublishinggroup.com/group/slot77/ https://compendiumapp.com/ckeditor/judi-bola-euro-2024/ https://compendiumapp.com/ckeditor/sbobet/ https://compendiumapp.com/ckeditor/parlay/ https://sabriaromas.com.ar/wp-includes/js/pkv-games/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/pkv-games.html/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/bandarqq.html/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/dominoqq.html/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/slot-thailand.html/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/slot-depo-10k.html/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/slot-kakek-zeus.html/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/rtp-slot.html/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/parlay.html/ https://www.europark.lv/uploads/Informativi/sbobet.html/ https://st-geniez-dolt.com/css/images/pkv-games/ https://st-geniez-dolt.com/css/images/bandarqq/ https://st-geniez-dolt.com/css/images/dominoqq/ https://www.knowafest.com/files/uploads/pkv-games.html/ https://www.knowafest.com/files/uploads/bandarqq.html/ https://www.knowafest.com/files/uploads/dominoqq.html https://www.knowafest.com/files/uploads/slot-depo-5k.html/ https://www.knowafest.com/files/uploads/slot-depo-10k.html/ https://www.knowafest.com/files/uploads/slot77.html/