Connect with us

Банки

Оглас за вработување во НЛБ Банка АД Скопје

Објавено

на

НЛБ Банка е една од водечките Банки во Република Северна Македонија и лидер на пазарот во делот на современи банкарски услуги. Својот успех го темели на тимот на посветени вработени, висококвалитетните стандарди во работењето, модерната инфраструктура на информатичката технологија и успешната пазарна стратегија.

Службата за управување на односите со финансиски институции и меѓународно финансирање во рамки на Деловниот сектор за финансиски пазари и средства го зајакнува својот тим на успешни професионалци. Доколку сакате да работите со меѓународни и домашни финансиски институции и Банки, како и обезбедување на извори на финансирање на Банката, НЛБ Банка ве мотивира да се пријавите на отворената работна позиција:

Банкарски комерцијалист

Улога во тимот:

 • Воспоставување, посредување, уредување и проактивно негување и развој на контакти и деловни аранжмани со банки и финансиски институции (осигурителни друштва, пензиски фондови, инвестициски фондови и други финансиски друштва);
 • Промовирање, понуда и продажба на пакет производи на банки и финансиски институции преку централизиран пристап;
 • Подготвување на предлози за висина на лимитите за изложеност, како и следење на состојбата на доделените лимити и предлагање соодветни промени;
 • Анализа и обработка на финансиски податоци на банките и други финансиски институции;
 • Водење на кредитно досие преку комплетирање на потребната документација за банки и финансиски институции;
 • Обезбедување на поволни извори на финансирање за Банката со цел аранжирање на нови кредитни линии и субординирани кредити, како и обезбедување и учество во синдицирани заеми;
 • Изготвување на целокупната документација за склучување на договори со домашни и странски кредитори преку координација и соработка со останатите сектори во банката и НЛБ дд Љубљана;
 • Подготовка на прегледи и извештаи за изворите на средства како и мониторинг на исполнување на преземените обврски на Банката по основ на Договорите за кредит.

Вашиот профил:

 • Универзитетско образование;
 • Најмалку две години работно искуство во банкарски/финансиски сектор, искуство во сегментот со управување на односите со финансиски институции и меѓународно финансирање ќе се смета за предност;
 • Напредно познавање на MS Office – MS Word, MS Excel, MS PowerPoint, MS Outlook
 • Одлично познавање на англиски јазик;
 • Изразени организациски, комуникациски и преговарачки вештини, иницијативност, способност за тимска работа, одговорен и темелен пристап кон работата.

Мотив да се придружите на НЛБ тимот:

 • Препознатлив регионален бренд и современо работно опкружување;
 • Континуирани обуки и индивидуален кариерен развој;
 • Конкурентен пакет на плата и надоместоци;
 • Приватно здравствено осигурување.

Потврдете го вашиот интерес со доставување на мотивациско писмо и кратка биографија (CV) на: NLBKariera@nlb.mk најдоцна до 22.02.2023 година (среда).

Банки

Оглас за вработување во Силк Роуд Банка АД Скопје

Објавено

на

СИЛК РОУД БАНКА АД СКОПЈЕ нуди можност за работа во динамична, квалитетна и пријатна работна средина, со можност за личен развој и професионален напредок. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Огласи за вработување во Комерцијална банка АД Скопје

Објавено

на

Доколку имаш желба и амбиција за професионален и кариерен развој во финансиска институција со долгогодишна традиција, која гради стабилност, ефикасност и иновативност со успешен и посветен тим на професионалци, аплицирај за вработување во Комерцијална банка АД Скопје. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во Шпаркасе Банка АД Скопје

Објавено

на

Доколку имаш желба да бидеш дел од динамичен банкарски тим кој со отворен ум ги прифаќа секојдневните предизвици имаш позитивен пристап во работата, покажуваш ентузијазам секогаш да бидеш најдобар во тоа што го работиш, имаш желба да учиш и да се развиваш преку организацијата и се трудиш да изнајдеш иновативни и креативни начини за реализација на задачите, а воедно ти е важно да работиш во средина во која се вреднува тимскиот дух и фер однесување, Шпаркасе Банка ве охрабрува да се придружите на нивниот тим и заедно, секојдневно да ги живеете корпоративните вредности! (more…)

Продолжи со читање

Популарно