Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Компании

Оглас за вработување во Македонија2025

Објавено

на

Организацијата Македонија2025 е посветена на создавање на просперитетна економска клима во Република Македонија која ќе ги подобри можностите за граѓаните, домашните компании и странските инвеститори. Македонија2025 промовира одржлив економски раст преку поттикнување на конкурентноста, претприемништвото, иновациите и лидерството.

Заради остварување на мисијата на организацијата потребни се економисти кои се високо мотивирани, амбициозни и талентирани лица, со силни аналитички способности.

Во моментот, во Македонија2025 слободни се следните работни позиции:
Економски аналитичар/ Истражувач

Опис на работни задачи:

 • Да учествува во економските истражувања на Македонија2025,
 • да подготвува економски анализи и извештаи,
 • да учествува во подготовка на проектни апликации и
 • да дава административна поддршка на директорот во областа на истражувањето.

Освен општите услови предвидени со Закон, кандидатoт треба да ги исполнува и следните квалификации:

 • Магистратура во областите на економски развој, макроекономија, финансиски систем и сродни области, со просек од најмалку 8.50 (или еквивалент);
 • Познавање алатки за применета статистичка анализа и напредна компјутерска писменост;
 • Работно искуство во економско истражување (институционално или на проекти) од минимум 4 години;
 • Одлично познавање на англиски јазик;
 • Способност за самостојна работа, со минимално надгледување.

Предност ќе имаат кандидати со:

 • Работно искуство / пракса во странска истражувачка институција;
 • Завршен најмалку еден циклус на студии на странски универзитет.

За работното место се потребни следните лични карактеристики:

 • Аналитичност, прецизност и деталност во работењето;
 • Способност за јасно и концизно изразување при пишување;
 • Способност за синтеза, но и способност за контекстуализација (гледање на големата слика);
 • Способност за справување со повеќе разновидни задачи истовремено;
 • Креативност и само-иницијатива, желба за постојано учење и надградување на знаењето;
 • Екстровертност, со способност за појавување и говорење во медиумите;
 • Навременост и строго почитување рокови;
 • Подготвеност за индивидуална и тимска работа.

Начин на аплицирање:
Документите кои ги докажуваат горните барања да се достават по електронски пат на office@macedonia2025.com.

Документите треба да содржат најмалку:
– Професионална биографија;
– Мотивациско писмо (најмногу една страна);
– Референци од претходни работодавачи/проектни координатори;
– Пример за една економска анализа или публикација која е авторско или ко-авторско дело на кандидатот.

Првичната селекција ќе се спроведе врз основа на доставените апликации. Само избраните кандидати во втор круг ќе бидат повикани на интервју.

Почеток и завршеток на работно време: Од 08:00/09:00 до 16:00/17:00 часот, од понеделник до петок.
Основна нето плата: 30.000 МКД

Рокот за доставување на апликаците е 15 дена од денот на објавувањето на конкурсот.

Огласот е активен до 18.04.2019 година.

Компании

Оглас за вработување во Штедилница Можности

Објавено

на

Градете ја својата кариера и развивајте се како IT професионалец во областа на финансии со Штедилница Можности. Ако се идентификувате со визијата и мисијата на нашата компанија и сакате да го унапредувате своето знаење и вештини во финансиска институција, Штедилница Можности вработува:  (more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во Штедилница Можности

Објавено

на

Градете ја својата кариера и развивајте се како професионалец во областа на кредитирање и финансии со Штедилница Можности. Ако се идентификувате со визијата и мисијата на нашата компанија и ве интересира работење во финансиска институција, Штедилница Можности вработува:  (more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во Триглав осигурување АД Скопје

Објавено

на

Триглав Осигурување АД, Скопје објавува оглас за вработување на:

Стручен соработник за правни штети

ДОКТОР ПО ОПШТА МЕДИЦИНА  (more…)

Продолжи со читање
project

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange