Connect with us

Компании

Оглас за вработување во Кроација осигурување АД Друштво за осигурување на живот Скопје

Објавено

на

Врз основа на член 22 став 2. и член 23. став 2. од Законот за работни односи, Кроациа Осигурување АД – Друштво за осигурување на Живот со седиште на Ул. Костурски Херои, бр.38, 1000 Скопје, на ден 18.01.2021 година распишува:

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ
КООРДИНАТОР ЗА УПРАВУВАЊЕ И РАЗВОЈ НА ЗАСТАПНИЧКА МРЕЖА

КРИТЕРИУМИ ЗА АПЛИЦИРАЊЕ:

 • Искуство во продажба
 • Изразени комуникациски способности
 • Способност за тимска работа, организација и менаџирање на продажен тим
 • Лидерски способности и способност за поттикнување на ентузијазам во тимот
 • Познавање на работа во Microsoft Office
 • Упорност, истрајност во остварувањето на поставените цели и задачи
 • Задолжително поседување на дозвола за управување на моторно возило од Б категорија

УСЛОВИ: 

 • Избраните кандидати ќе работат со полно работно време – неделното работно време е 40 часа во Скопје
 • Исплата на фиксна плата + варијабилен дел од остварена продажба
 • По потреба координаторот ќе реализира задолженија надвор од Скопје
 • Исклучителна можност за напредување со конкретно претставен кариерен план

РАБОТНИТЕ ЗАДОЛЖЕНИЈА ВКЛУЧУВААТ:

 • Активна комуникација, логистика и развој на постојните/активни застапници
 • Менторство, оспособување и стимулирање на надворешна продажна мрежа за самостојна работа и продажба, пренос на знаење
 • Редовно подготвување на планови за работа, следење на работни резултати
 • Препознавање, развивање и превземање мерки за задржување на талентирани застапници
 • Учество во подготовка на извештаи останати потребни акти кои се поврзани со работењето

ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЈА: 

 • Работна Биографија (CV) и мотивационо писмо кандидатите кои ги исполнуваат условите, апликациите да ги испратат, најдоцна до 24.01.2021 година на е-mail адреса: kariera@cro.mk со назнака:  Пријава за вработување – Координатор за управување и развој на застапничка мрежа
 • Сите апликации за вработување ќе бидат третирани како строго доверливи. Со праќањето на апликацијата за вработување, се согласувате вашите лични податоци да бидат користени за пополнување на слободните работни места во рамките на Кроациа Осигурување – Живот АД Скопје, сè додека не ја контактирате компанијата за да ја повлечете вашата согласност.
 • Оние кандидати чии квалификации ги исполнуваат барањата и потребите на компанијата, телефонски или писмено ќе бидат повикани на разговор.

Компании

КаСис бележи раст на добивката во 2020 и најaвува нови инвестиции за дигитални технологии во 2021

Објавено

на

Процесинг центарот Интернационален Картичен Систем АД Скопје (КаСис) реализираше забележителни резултати во 2020 година и покрај отежнатите услови за функционирање и ограничувањата што ги наметна пандемијата. Во периодот од 01.01.2020 до 31.12.2020 година КаСис оствари нето добивка за финансиската година во износ од 45.568.241 илјади денари, што е за 75% поголема од нето добивката за 2019 година. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Зголемете го вашето присуството на пазарот со myWorld Partner програмата

Објавено

на

Најголемата меѓународна програма за лојалност на потрошувачи кај малите и средни претпријатија, myWorld (мајВорлд), е во постојан раст, како во светот така и кај нас. Според последните анализи, во Македонија секој месец просечно по 10 нови трговски партнери започнуваат да ја користат мајВорлд партнер програмата (myWorld Partner Program). (more…)

Продолжи со читање

Компании

Квалификувани сертификати за безбедно дигитално работење

Објавено

на

Секоја компанија којашто решава да го започне процесот на дигитализација има иста цел – да ја унапреди работата и ефикасноста, а истовремено да обезбеди сигурност и заштита на податоците и документите. Квалификуваните сертификати за електронски потпис и печат овозможуваат електронско потпишување документи со највисоко ниво на заштита и доверба. (more…)

Продолжи со читање


Популарно