Connect with us

Компании

Оглас за вработување во Кроациа Осигурување АД – Друштво за осигурување на живот Скопје

Објавено

на

Врз основа на член 22 став 2. и член 23. став 2. од Законот за работни односи, Кроациа Осигурување АД – Друштво за осигурување на Живот со седиште на Ул. Костурски Херои, бр.38, 1000 Скопје, на ден 25.11.2020 година распишува

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ:

Финансиски советник за животно осигурување

Критериуми за аплицирање:

 • Искуство во продажба (ќе се смета за предност)
 • Искуство во комуникација со клиенти
 • Изразени комуникациски способности
 • Способност за тимска работа и организација на време
 • Познавање на работа во Microsoft Office
 • Упорност, истрајност во остварувањето на поставените цели и задачи
 • Поседување на дозвола за управување на моторно возило од Б категорија.

Услови:

 • Избраните кандидати ќе работат со полно работно време – неделното работно време е 40 часа во Скопје.
 • Исплата на фиксна плата + варијабилен дел од остварена продажба
 • Исклучителна можност за напредување со конкретно претставен кариерен план;

Работните задолженија вклучуваат:

 • Активна комуникација со потенцијални клиенти
 • Организирање и водење на продажни разговори
 • Евиденција на реализирани продажби
 • Дневни и неделни средби на тимот каде припаѓа
 • Редовно подготвување на планови за работа, следење на работни резултати
 • Учество во подготовка на извештаи останати потребни акти кои се поврзани со работењето

Потребна документација:

Кандидатите кои ги исполнуваат условите, апликациите со работна биографија (CV) може да ги испратат на емаил: kariera@cro.mk, со назнака: Пријава за вработување – Финансиски советник за Животно Осигурување, најдоцна до 03.12.2020 година.

Сите апликации за вработување ќе бидат третирани како строго доверливи. Со праќањето на апликацијата за вработување, се согласувате вашите лични податоци да бидат користени за пополнување на слободните работни места во рамките на Кроациа Осигурување – Живот АД Скопје, сè додека не ја контактирате компанијата за да ја повлечете вашата согласност.

Доколку Вашите квалификации одговараат на потребите на компанијата, ќе бидете повикани на разговор.

Компании

Оглас за вработување во ФД M Кеш Македонија ДООЕЛ Скопје

Објавено

на

Финансиско друштво M Кеш Македонија ДООЕЛ Скопје е небанкарска финансиска институција, специјализирана за брзо одобрување и исплата на мали, необезбедени потрошувачки кредити. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Анализа: Најголемите 30 државни претпријатија од 2015 до 2019 година оствраиле приход од 45 милијарди денари

Објавено

на

Според финансиската анализа за работата на државните претпријатија во период од 2015 до 2019 година, 30 најголеми претпријатија основани од државата и локалната самоуправа оствариле вкупен приход од 45 милијарди денари. Просечната стапка на профитабилност за анализираните пет години изнесува шест проценти, а за 2019 година профитабилноста покажува извесно подобрување од 6,5 проценти. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Макрадули ветува нов начин на функционирање на националната Пошта

Објавено

на

„Во 2021 година сакаме да одговориме на предизвиците и барањата на граѓаните преку повеќе дигитални услуги, подобрување на ефикасноста на доставата, зголемување на работното време и начинот на кој ќе бидат отворени шалтерите во Пошта, како и преку брзо започнување со електронска трговија која е наша голема обврска кон граѓаните, особено во време на Ковид-19″, истакна генералниот директор на „Пошта на Северна Македонија” Јани Макрадули во обраќање пред вработените. (more…)

Продолжи со читање

Популарно