Connect with us

Компании

Оглас за вработување во Кроациа Осигурување АД – Друштво за осигурување на Живот

Објавено

на

Кроациа Осигурување АД – Друштво за осигурување на Живот со седиште на Ул. Костурски Херои, бр.38, 1000 Скопје, на ден 13.07.2020 година распишува:

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ – ФИНАНСИСКИ СОВЕТНИК ЗА ЖИВОТНО ОСИГУРУВАЊЕ  

КРИТЕРИУМИ ЗА АПЛИЦИРАЊЕ:

 • Искуство во продажба (ќе се смета за предност);
 • Искуство во комуникација со клиенти;
 • Изразени комуникациски способности;
 • Способност за тимска работа и организација на време;
 • Познавање на работа во Microsoft Office;
 • Упорност, истрајност во остварувањето на поставените цели и задачи;
 • Поседување на дозвола за управување на моторно возило од Б категорија.

УСЛОВИ: 

 • Избраните кандидати ќе работат со полно работно време – неделното работно време е 40 часа во Скопје;
 • Исплата на фиксна плата + варијабилен дел од остварена продажба;
 • Исклучителна можност за напредување со конкретно претставен кариерен план.

РАБОТНИТЕ ЗАДОЛЖЕНИЈА ВКЛУЧУВААТ:

 • Активна комуникација со потенцијални клиенти;
 • Организирање и водење на продажни разговори;
 • Евиденција на реализирани продажби;
 • Дневни и неделни средби на тимот каде припаѓа;
 • Редовно подготвување на планови за работа, следење на работни резултати;
 • Учество во подготовка на извештаи останати потребни акти кои се поврзани со работењето.

ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТАЦИЈА: 

Кроациа Осигурување АД – Друштво за осигурување на Живот ги охрабрува кандидатите да испратат Работна Биографија (CV), најдоцна до 22.07.2020 година на емаил адреса: kariera@cro.mk, со назнака: Пријава за вработување – Финансиски советник за Животно Осигурување.

Сите апликации за вработување ќе бидат третирани како строго доверливи. Со праќањето на апликацијата за вработување, се согласувате вашите лични податоци да бидат користени за пополнување на слободните работни места во рамките на Кроациа Осигурување – Живот АД Скопје, сè додека не ја контактирате компанијата за да ја повлечете вашата согласност. Доколку Вашите квалификации одговараат на потребите на Кроациа Осигурување – Живот АД Скопје, ќе бидете повикани на разговор.

Компании

Оглас за вработување на Директор на сектор деловна мрежа во Штедилница Можности

Објавено

на

Штедилница Можности, регулирана финансиска институција со лиценца од Народна банка на РС Македонија, објавува повик за пријавување на квалификувани и мотивирани кандидати за позиција (more…)

Продолжи со читање

Компании

Македонскиот процесор КАСИС станува дел и од UNION PAY International

Објавено

на

Единствениот македонски процесор КАСИС АД Скопје сертифициран од страна на меѓународните мрежи Mastercard/Visa/Diners International ја заoкружи 2022 година со одобрена апликација од најголемата кинеска картична шема UNION PAY International или т.н China UnionPay која има над 7 милијарди издадени платежни картички. (more…)

Продолжи со читање

Компании

NLB Lease&Go влегува на македонскиот и српскиот пазар

Објавено

на

НЛБ како една од најреномираните и значајни групации во регионот на Jугоисточна Европа најавува ново поглавје во своето работење кое на клиентите ќе им овозможи лизинг услуги. (more…)

Продолжи со читање

Популарно